VM-kval – tisdag 30/3

VM-kvalet tuggar vidare med tio matcher idag – tisdag 30/3 – och förutom Wales-Tjeckien är det en lång favoritparad, allt från några halvklara till ett gäng superstora. Daniel ”Striker” Domeij har tagit på sig spelglasögonen och kikat närmare på ett par av matcherna.

Luxemburg-Portugal

En av de riktigt stora favoriterna är Portugal borta mot Luxemburg, gästernas odds runt 1.10-1.15 på rak seger. Inget snack om att segerchansen också är stor för Santos gäng – frågan är snarare hur pass stor och hur klart man vinner? Lagen möttes faktiskt i EM-kvalet 2019 med Portugal som segrare – 3-0 hemma och 2-0 här på Stady Josy Barthel. Den gången med 8 000 på läktarna – ikväll inför tomma p.g.a. pandemin. I 2019-mötet satte Cristiano Ronaldo ”spiken i kistan” med 2-0 i 86:e minuten och borde också tillskrivits hjälterollen i Serbien i helgen, men blev bokstavligen snuvad på mållinjen. CR7 gjorde 3-2 på stopptid, men i stort sett alla utom domarna lyckades se att bollen var inne. Att inte ”Goal Line Technology” används i samtliga matcher år 2021 är för övrigt ett stort skämt, där samtliga ansvariga borde få en syrlig lavett på vänster kind. Räkna med en extra taggad Ronaldo, men räkna även med en jämnare tillställning än vad de flesta tror… Sedan mötena 2019 är Portugal kvar ungefär på samma höga nivå, samtidigt som Luxemburg fortsatt ta steg i rätt riktning. Något som syns i oddsen – huvudhandicapet var -2.5 förra gången och ligger nu någonstans mellan -2 och -2.25. Det är bara att syna startelvan som slog Irland på bortaplan med 1-0 senast så förstår man att Luxemburg är på riktigt. Dynamo Kiev-anfallaren Gerson Rodrigues förstås, men även innermittfältaren Barreiro Martins från Mainz och Lars Gerson, f.d. Norrköping och numera Racing Santander, förtjänar omnämnande. Jag tycker Luxemburg Asian +2.25 är intressant från 1.75 och ser bl.a. att Pinnacle har 1.82 i skrivande stund.

pinnacle logo odds

Högst odds!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Turkiet-Lettland

Samma tid, kl. 20:45, ska Turkiet försöka fullborda denna samlings trippel och besegra även Lettland. Den på förhand KLART ”lettaste” uppgiften och turkarna är faktiskt nedpressat till under 1.10 på raka ettan hos flera spelbolag. Efter 4-2 hemma mot Nederländerna och senast 3-0 borta mot Norge är det inte så konstigt…Turkiet är på uppgång, inget snack om saken, men utdelningen på chanserna har också varit exceptionellt bra i dessa matcher. Som ni märker så försöker jag tona ned hyllningarna en del, något jag också tror blir en nyckel för coach Gunes inför kvällens match. Är det något Turkiet gjort tidigare, så är det att svika som storfavorit när förväntningarna är höga. Senaste mötet med Lettland i EM-kvalet 2015 ett mycket bra exempel – Turkiet brände då som 1.25-favorit med 1-1 hemma… Det blev då även 1-1 i bortamötet – med facit i hand poängtapp som gjorde Turkiet tappade andraplatsen till Island. Det är lätt hänt att spelarna seglar i väg i sina egna tankar och tror att det räcker med att springa ut på planen. Ok, Lettland är inget bra lag, men ändå tillräckligt bra för att skrälla OM Turkiet inte kommer med rätt inställning. Letterna föll med knappa 1-2 hemma mot Montenegro i första omgången och 0-2 i helgen borta mot Nederländerna, en match som dock borde slutat minst 0-4. Runt 1.10 på raka ettan är väldigt pressat och för mig blir det helt givet att kika på andra sidan. Huvudhandicapet år 2015 var -1.75 inför drygt 40 000 åskådare i Konya och denna gång har vi -2.5 framför oss, på ett öde Atatürk Stadium i Istanbul… Det var länge snack om att ca. 15% av publikkapaciteten skulle tillåtas ikväll, men pandemi-läget är illa i Turkiet och det kommer inte tillåtas någon publik alls. Jag är inne på en ”krampaktig” och knapp hemmaseger och gillar Lettland Asian +2.5 till odds från 1.80. Ser med glädje att Bet365 har 1.91, det gillas.

bet365 white yellow logo

100% upp till
1.250 SEK

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Regler & Villkor gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Regler & Villkor gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.