”Trabz” trampar på

Turkiska Süper Lig kör på i högt tempo med matcher nästan varje dag och ”Striker” njuter lika starkt som speltipsen levererar. Denna gång synas Trabzonspor-Denizlispor (torsdag kl 17:00) – toppen mot botten och faktiskt väldigt enkelt att ta ställning.

100% upp till
1 000 SEK

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

”Trabz” innehar femteplatsen i skrivande stund och har verkligen kommit igång på allvar efter en blytung inledning med t.ex. bara en seger på de första åtta omgångarna. Omställningen utan bl.a. skyttekungen Sörloth och spelfördelaren Sosa blev för stor och Newton lyckades inte som tränare. Efter en match med Derelioglu vid rodret tog Avci över i slutet av november och sedan dess har laget bara förlorat en match i ligan – 0-2 hemma mot Galatasaray i en tillställning där det mycket väl kunnat bli poäng. Trabzonspor har fyra segrar i följd (Supercupen-vinsten inkluderat) och är ett av ligans absolut hetaste och bästa lag för dagen.

Något man verkligen inte kan säga om Denizlispor, som är jumbo i tabellen trots seger senast. 2-1 hemma mot Göztepe var positivt och första segern för året, men det ska snabbt tilläggas att gästerna var mycket bleka för dagen. Jag förväntar mig inte något stordåd av Denizlispor, som förra veckan värvade Allsvenskan-bekantingarna Max Diskerud och Yasin Ahmed (som dock båda satt på bänken hela matchen senast). Undviker Denizlispor nedflyttning är det en stor triumf – då gäller det verkligen att Rodallega kommer igång med målskyttet igen…

Jag tar – föga oväntat – klar ställning för ”Trabz”, som jag tror trampar vidare uppåt i tabellen. Mittfältaren Parmak faller bort jämfört med senast p.g.a. skada, men där står Baker redo som ersättare. En av Alanyaspors (och hela ligans) guldklimpar, Bakasetas, värvades nyligen in vilket gör att ”Trabz” förfogar över en helt lysande offensiv med bl.a. Nwakaeme, Djaniny och Ekuban runt den gode greken. Det kommer onekligen att bli hett om öronen för gästernas försvar, som dessutom är försvagat då brassen Fabiano (startat 17 av 21 matcher) är avstängd. Denizlispor har släppt in flest mål av alla (25 st på tio matcher) på bortaplan och risken att det snittet höjs ytterligare här är stor. Bethard erbjuder 1.51 på raka ettan vilket jag tycker är bra ned till 1.45. Den lite mer djärve plockar Asian -1.25 till 2.21 – spelvärd ned till 2.10.

100% upp till
1 000 SEK

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se