topptipset logotype icon

Topptipset

Topptipset

Lär dig hur Topptipset funkar

Vad är Topptipset?

Topptipset är ett poolspel som tillhandahålls av statliga och licensierade Svenska Spel. Topptipset går ut på att tippa 1, X eller 2 i åtta olika fotbollsmatcher i ligor från hela världen. Till skillnad från både Stryktipset och Europatipset så har Topptipset en ny omgång att spela på i stort sett varje dag, men alltid onsdagar, lördagar och söndagar. Vinsten på Topptipset är precis som Stryktipset och Europatipset beroende på hur många som spelat och hur många vinnare som får dela på vinstpotten.

Men det som även skiljer Topptipset från andra liknande poolspel är att det endast är 8 matcher som finns på kupongen. Detta gör att det kan vara lättare att få alla rätt men att utdelningen även blir sämre, då allt fler tenderar att vinna. Det krävs att man prickar in alla 8 matcher på kupongen för att man ska få en vinst, till skillnad från Stryktipset och Europatipset där det endast krävs minst 10 rätt.

topptipset logotype icon

Topptipset

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Hur Fungerar Topptipset?  

Nästan varje dag presenterar Svenska Spel en ny omgång av Topptipset med 8 av dagens matcher från ligor runt om i världen. På Svenska Spels hemsida eller hos spelombud kan man skapa sina tipsrader. Välj hemmaseger (1), oavgjort (X) eller bortaseger (2) i de 8 utvalda matcherna. En halvgardering innebär att man väljer 2 av 3 alternativ och en helgardering innebär att man täcker alla 3 möjliga utgångar av matchen. 

För att vinna på Topptipset krävs att man prickar rätt på alla 8 matcherna. Alla vinnare får sedan dela på 70% av den totala insatsen som kommit in till Svenska Spel på den aktuella omgången av Topptipset. Det kan låta svårt att pricka in alla rätt men eftersom Topptipset endast innehåller 8 matcher, jämfört med Stryktipset och Europatipset som har 13 matcher, så är det långt ifrån omöjligt.

Statistiskt så är chansen till alla rätt på Topptipset 1:6,561. Jämför sedan detta med 12 av 13 rätt på Stryktipset där chansen att vinna är 1:61,320. 

Topptipset Tips  

För den som aldrig tidigare har spelat på Topptipset, eller på poolspel för den delen, så kan det vara svårt att veta var man ska börja eller vad man ska tänka på. Så här kommer därför de bästa tipsen på hur du kan spela på Topptipset;

  • Samla dina vänner, skapa egna eller delta i andras andelsspel. Att spela tillsammans med vänner är oftast roligare då man kan följa spelen tillsammans och bidra med olika kunskaper om lagen och spelarna på dagens tips.
  • Gör en analys av lagen. Samla information och ta hjälp av experter för att vara ordentligt påläst innan du lämnar in dina tipsrader. Det finns många som brinner för att betta på olika typer av poolspel som Topptipset. Våga ta råd från dessa och lita inte endast på din magkänsla. 
  • Inkludera gärna några skrällar. Vinsten kan öka avsevärt om den vinnande raden innehåller många skrällar. Ju färre personer som får dela på prispotten desto större blir vinstsumman per vinnande kupong. För det gäller att hitta de så kallade kupongrensarna, i synnerhet på Topptipset.
  • Lämna in dina tipsrader hos på Svenska Spels hemsida eller hos ett spelombud. Då vet man att det hanteras på ett säkert och tryggt sätt och att vinsterna betalas ut som de ska. 
topptipset logotype icon

Topptipset

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Resultat Topptipset  

Resultatet för Topptipset kan alltid följas hos Svenska Spel. Där kan man följa alla live resultat från matcherna som ingår i Topptipset. Där kan man även rätta sina spel när matcherna har avgjorts. Men det absolut roligaste och mest spännande är ju självklart att följa resultaten av matcherna genom att följa dem på TV! Så fort matcherna är färdigspelade och kupongen rättad så kommer eventuella vinster att betalas ut. Man kan maximalt få 20.000 kronor utbetalda till ens spelkonto. Vinner man mer än så kommer istället pengarna att betalas ut direkt till ens bankkonto. När man vill ta ut sina vinster från Svenska Spel så är detta väldigt enkelt då de erbjuder uttagsmetoder som Trustly, Swish och en del andra populära och säkra metoder. Svenska Spel är också ett av få spelbolag på den svenska marknaden där man kan göra uttag med Swish

Andelsspel Topptipset  

Ett spelsätt som verkligen har ökat under senare år är andelsspelandet. Genom att gå med i ett andelsspel blir man en del i ett större system och detta har många fördelar! Insatsen blir framförallt större då man är fler spelare som är med och bidrar. En annan fördel som är viktig är att man kan ha olika expertområden. Någon är kanske särskilt påläst på Allsvenskan medans en annan är insatt i Serie A. Man kan då kombinera dessa kunskaper och få en bättre täckning på kupongen och mindre som baseras på slumpen. När man går in på Svenska Spels hemsida och klickar sig fram till Topptipset så finns det olika typer av andelsspel som man kan ta del av och vara med i. Så missa inte det, det kan verkligen förhöja spelupplevelsen samt öka chanserna till vinst!

Topptipset Utdelning

Utdelningen på Topptipset beror precis som i andra poolspel på hur många andra vinnare det finns. Det beror även på hur stor potten är, alltså hur många som spelat och hur mycket de har spelat för. För att ta del av vinstpotten på Topptipset krävs att man prickar in alla 8 rätt. Topptipset betalar ut hela 72,5% av alla insatser som har inkommit. Det är mer än både Stryktipset och Europatipset som betalar ut 65% i vinster. 2,5% av utdelningen på 72,5% läggs i en så kallad rullpottsfond. Resterande 70% delas mellan alla som lyckas pricka in 8 rätt på kupongen. 

Topptipset Experttips  

Här på vår sida kan du få de bästa experttipsen på hur du kan spela på Topptipset. Du kommer få dagliga tips på alltifrån vanliga oddsspel till Europatipset, Stryktipset och en hel del annat. Följ oss för att maximera chanserna att vinna på ditt spel och få tips från våra spelexperter på det senaste Topptipset. Utöver de senaste tipsen hjälper vi dig också att komma igång med ditt spelande. Vi ger dig även de bästa råden hur du får ut så mycket som möjligt när du lämnar in ditt tips.

topptipset logotype icon

Topptipset

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

FAQ om Europatipset

Vad är Topptipset?

Topptipset tillhandahålls av Svenska Spel och är ett poolspel bestående av 8 fotbollsmatcher från olika delar av världen. Topptipset presenterar nya omgångar dagligen och för att vinna krävs 8 rätt av 8 möjliga. Alla vinnare delar på 70% av omsättningen för den aktuella omgången.

Vad kostar Topptipset?

När man spelar Topptipset kan man välja att satsa 1 kr, 2 kr, 5 kr eller 10 kr per rad. Om man exempelvis väljer att spela för 5 kr per rad så blir också den potentiella vinstsumman 5 gånger så stor. Varje halvgardering innebär att radantalet dubbleras och därmed också den totala insatsen. En helgardering innebär att antalet rader och den totala insatsen tredubblas.

Hur stor är chansen att vinna på Topptipset och hur fördelas vinsten?

På 8 rätt är vinstchansen 1:6,561 och vinstfördelningen är 100% av alla vinster som delas ut.

Vinstchansen är beräknat på att det är lika stor chans för en 1:a ett X och en 2:a. Om man sätter sig in i matcherna och tror sig veta att det ena eller andra laget har större chans att vinna så är också chansen att man lyckas större.

Hur rättar man Topptipset?

I inloggat läge på Svenska Spels hemsida kan man klicka på “Mina spel”. Där kan man följa matcherna live och se hur det går för din aktuella kupong. Man kan också, på Svenska Spels hemsida, klicka på “Resultat”, välja “Topptipset” och det aktuella datumet för att rätta sin kupong.

Vad ska man tänka på när man spelar på Topptipset?

Se till att samla på dig så mycket information som möjligt. Här finns alltid mycket hjälp att få från olika experter eller på Svenska Spels hemsida.

Snåla inte med antalet halv- och helgarderingar. Det är alltid surt att falla på målsnöret, framförallt om det är på en match man på förhand kände sig osäker på.

Spela tillsammans med dina vänner eller delta i andelsspel. Det är roligare att spela tillsammans med andra och ger dig även möjligheten att täcka fler utgångar.

Kan man vinna stort på Topptipset?

Man kan vinna stort på Topptipset, men då gäller det verkligen att lyckas pricka in en dag då det är många skrällar och hög omsättning. Givetvis är det svårare att vinna stort på Topptipset om man jämför med Stryktipset och Europatipset men samtidigt så är det enklare att vinna smått på detta tips. Se därför till att ha med många skrällar, de så kallade kupongrensarna, om du är på jakt efter större vinster på Topptipset.