Topptipset med Striker 9/2

Från Juventus-Inter ned till Shrewsbury-Sunderland – det blandas frisk bland klasserna på dagens Topptipset-kupong, som är boostad med 250 000 kr extra. Förra veckan blev det fullträff och över 40 000 kr tillbaka på en av Strikers andelslappar (ToppStriker x10) och självklart kommer nya försök idag.

Det är i skrivande stund drygt 600 000 kr omsatt, uppskattningsvis ca. 1/6-del av totalen då omsättningen lär ligga omkring 3.5 miljoner som de senaste boostade kupongerna. Kom därför ihåg att följa upp hur det rör sig bland oddsen och streckfördelningarna innan ni lämnar in – streckvärdet är enligt mig den mest grundläggande parametern att ta hänsyn till när man spelar poolspel. Det går dock inte att fokusera på till 100% – då blir raden för ”lättläst”, trots att den kan verka svår. Det är mixen av EV+ (positivt värde på odds/streckfördelningen) och EV- (negativt värde) man vill åt – då blir utdelningen oftast bra (inte nödvändigtvis hög). Förra tisdagens 4 055 kr för 8 rätt ett mycket bra exempel på detta.

FAVORITERNA
Real Madrid, Manchester United och Sheffield Wednesday ser ut att bli de tre största streckfavoriterna – i skrivande stund även de tre största favoriterna sett till oddsen. Real Madrid kunde med glädje se AM tappa poäng igår och har läge att knappa in i toppen. Det blev 1-2-förlust mot Levante i senaste hemmamatchen, men då blev Militao utvisad redan efter nio minuter och Real orkade inte stå emot distansen ut. Vändningen borta mot Huesca senast (2-1) satt därför väldigt skönt och mot Getafe har ”marängerna” onekligen en mentalt övertag – sett till inbördes möten. 12-1-0 och 38-8 (!) på de 13 senaste ligamötena tillbaka till 2013 är så pass extremt att man inte kan bortse från det helt (även om jag rent generellt inte brukar väga in inbördes möten-faktorn alls). Trolig etta, förstås, men uppe i 73% just nu och risk att den smyger upp ännu högre… Jag är redo att måla på. Liknande läge vad gäller Manchester United också, som i nuläget är 64%-favve hemma mot West Ham. Hade det varit i ligan skulle jag nog tveka mindre på Uniteds chans, men detta är åttondelsfinal i FA-cupen och det finns risk för lite sämre inställning. Notera också att West Ham bara är fem poäng efter i PL, med liknande underliggande (xPTS) siffror. Med nuvarande EV- på Sheffield Wednesday vid spelstopp som just nu, så kanske t.o.m. ettan utelämnas i den matchen… Det är ”jumbofinal” i The Championship och det verkar som svenska folket fokuserar för mycket på att Wycombe ligger nio poäng efter. Visst, Wycombe är ligans sämsta lag, men Wednesday är inte så mycket bättre att nuvarande 69% är motiverat. Oddsen pekar på ca. 50% chans för hemmaseger och den värderingen köper jag betydligt lättare.

DRAGEN
Som ni förstår av texten ovan – det finns ingen given favorit att hålla i handen idag. Det kan bli läge att spela lite djärvare och gå kort i någon mera jämnstreckad match, t.ex. Juventus-Inter. Det är retur i Coppa Italia och Juventus är i förarsätet efter 2-1-seger i första matchen. Inter måste alltså vinna, men 1-0 duger inte p.g.a. bortamålsregeln. När lagen möttes i ligan den 17/1 vann Inter med 2-0 på ett imponerade sätt och får jag en kniv i ryggen och måste välja sida om vilket lag jag håller högre den där säsongen, så blir det Milano-laget. Det intressanta är att streckfördelningen ligger på 41-30-29 vilket gör att 29% på Inter lyser kraftigt. Håller den sig under 35% kan det absolut bli ett singelstreck, i alla fall på en av andelssystemen. Kupongen avslutas med tre matcher från League 1, den engelska tredjedivisionen, och här gäller det verkligen att hålla tungan rätt i munnen… Jag noterar att svenska folket och oddsmarknaden skiljer sig markant i Peterborough-Ipswich där strecken just nu ligger på 59-25-16 samtidigt som oddsen motsvarar 45-28-27. 16% på Ipswich lyser alltså i värde och det blir intressant att följa utvecklingen. Inte helt oväntat ståtar Peterborough med ligans bästa hemmafacit så här långt – den faktiska poängtabellen är många tippares bästa vän – och en stor del av förklaringen till att streckfördelningen är som den är. Jag hoppas Ipswich håller sig kvar under eller runt 20%, då är den tvåan mycket intressant.

Jag släpper två andelsspel till kvällens kupong, som har spelstopp kl 19:59. Dels ToppStriker x5 (972 rader med 5 kr i radinsats) och även ToppStriker x10, som är 486 rader med 10 kr i radinsats. 98 kr per andel och möjlighet att köpa upp till fyra stycken per person. Klicka nedan för att hänga med!

toppstriker

ToppStriker X5

Till Svenska Spel
toppstriker

ToppStriker X10

Till Svenska Spel