Topptipset med Striker 24/2

Svenska Spel öppnar upp för en möjlig ”förskottslön” genom att boosta Topptipset med 250 000 kr ikväll. Atalanta-Real Madrid och Gladbach-Man City i CL är förstås huvudnummer med start kl. 21:00, men innan det drar sex matcher från The Championship igång showen – tre med start kl. 20:00 och tre kl. 20:45. Striker bjuder nedan på analys om favoriterna och dragen – samt länk rakt in i två andelssystem, ToppStriker x5 och x10.

Spelstoppet är kl. 19:59 och omsättningen – i publicerande stund – ca. 600 000 kr (och kommer säkerligen klättra en bit över 3 miljoner kronor).

Favoriterna

Föga oväntat hittas kupongens största favorit i Gladbach-Manchester City där ”gästerna” – matchen spelas på neutral plan i Budapest – från England är streckade på 80% just nu. Det finns heller inte mycket som talar emot Peps glödheta gäng, som är den givna favoriten till sluttiteln i nuläget (även om BM förstås vill annat…). Gladbach parkerar på åttonde plats i Bundesliga och det krävs mer än en toppinsats av laget – City måste nog dessutom underprestera… Näst största favoriten blir Pontus Janssons Brentford hemma mot Sheffield Wednedsday i The Championship, i nuläget streckade på 71%. ”Ponne” själv går fortsatt skadad efter sin fotoperation och har fått se på när hans lag förlorat tre matcher i följd och tappat det hårda greppet om en direktplats till PL. Det går självklart att spekulera i nytt poängtapp, men något säger mig att ”The Bees” flyger ikväll och tar tre viktiga poäng. Motståndet är förmodligen för svagt…trots att det är onsdag. Wednesday har förlorat tre av de fyra senaste, där segern tog i bottenmötet hemma mot Wycombe. På bortaplan har man endast mäktat med nio mål på 15 försök och i grunden råder klasskillnad.

DRAGEN

Atalanta-Real Madrid är onekligen kvällens sportliga höjdpunkt – ”popgänget” mot den rutinerad storklubben. 43-26-31% är streckfördelningen just nu och ligger i linje med nuvarande odds. En av flera intressanta aspekter är att oddsen svängt rejält från släpp, då Real var favorit. Anledningen är förstås Reals truppläge, en hel armé spelare saknas, bl.a. Benzema, Marcelo, Ramos, Carvajal och Valverde. Det finns dock massvis med kvalité kvar och jag tycker draget på Atalanta börjar bli lite väl stort… Blackburn-Watford innehåller just nu den mest överstreckade favoriten – Watfords 53% (=1.89 i odds) sticker ut rejält från oddsen på marknaden som ligger runt 2.35 för bortaseger. Londonklubben har dock varit överstreckat förr och ändå vunnit. Dessutom kommer Rovers med fyra förluster i följd och har tappat kontakten med Playoff-plats. Lurig match, minst sagt…

Jag öppnar som sagt upp två andelsspel, ToppStriker x5 och x10. 972 resp. 468 rader där en andel kostar 98 kr (max fyra andelar per kund). Klicka nedan för att delta!

toppstriker

ToppStriker x5

Till Svenska Spel
toppstriker

ToppStriker x10

Till Svenska Spel