Topptipset med Striker 20/4

En solig vår-tisdag och Svenska Spel adderar 250 000 kr till kvällens Topptipset-kupong – trevligt! The Championship i fokus med fem av matcherna, bl.a. går PL-jakten vidare för Watford, Brentford och Swansea. Striker på Spelarna.se-redaktionen bjuder nedan på sina tankar om några av matcherna och öppnar upp två andelssystem – ToppStriker x5 samt ToppStriker x10.

Spelstoppet för Topptipset är kl. 18:59 ikväll och omsättningen – i publicerande stund – uppgår till drygt 600 000 kr. Bör nå upp emot tre miljoner vid spelstopp.

PL-jakten i The Championship

Brentford-Cardiff är streckat 63-25-12% just nu och frågan är om Pontus Jansson och co. äntligen ska lyckas knipa en trea? Det har blivit hela fem oavgjorda på de sex senaste och flera chanser att knappa in på Watford har gått till spillo. Liknande läge, fast ännu värre, för Cardiff i sin jakt på Playoff – bara en seger på de åtta senaste har gjort att det är hela elva poäng upp till Barnsley på sjätteplatsen. Vi snackar alltså knappt låga promillen på chans att nå dit eftersom dessutom Reading på 67 poäng måste passeras… Det borde vara relativt låg sannolikhet för oavgjort (trots Brentfords senaste resultat) och jag tror ”The Bees” har mycket bra chans. Samtidigt – kl. 19:00 – startar Norwich-Watford i en intressant seriefinal. Norwich kirrade PL-kontrakten strax innan hemmamatchen mot Bournemouth senast, föll 1-3 och drog på sig ett rött kort (ytterbacken Giannoulis avstängd nu). Stora frågan är förstås hur inställningen blir denna gång? Det är åtta poäng ned till Watford och man kan med andra ord säkra seriesegern – vilket kanske är en tillräckligt stor morot? För Watford lär prioritet vara att inte förlora för att hålla båda Swansea och Brentford på relativt behagligt avstånd. Ytterback avstängd även för Watford – Kiko fick två gula i förlusten mot Luton senast. Strecken 40-27-33% i skrivande stund är ungefär så som oddsen sitter och jag tror en helgardering är på sin plats. Kupongen rundas av med Swansea-QPR, streckat på 52-27-21% just nu. Mycket liknande Brentford-Cardiff i tabellförhållande, men med ett bortalag i bättre form. QPR har 6-1-3 (18-12) på de tio senaste och verkar vilja köra på in i kaklet. Swansea har bränt mot Cardiff (0-1), Preston (0-1) och Wycombe (2-2) i de tre senaste här hemma och jag litar absolut inte på laget. Tvåan till 21% kittlar hela vägen upp till 25% i min värld.

Chelsea-Brighton

Kupongens första match och Chelsea den näst största streckfavoriten med 71%. Det är bara B.München (74%) som är större just nu. Inte speciellt konstigt, inte minst efter Chelseas 1-0-seger i FA-cupsemin mot Man City i lördags. Tuchels gäng kliver förbi både West Ham och Leicester vid seger, men man möter också ett lag i annan typ av poängbehov. Även om segrarna mot Southampton och Newcastle gjorde mycket gott för Potters Brighton, blev det ”bara” 0-0 mot Everton senast och fler poäng lär behövas för att säkra kontraktet. Jämfört med Chelsea har gästerna endast Premier League att fokusera på och det är onekligen en fördel. Chelsea matchar tufft och krigar på flera fronter, inte minst i Champions League (utgår från att den rullar på som vanligt…) där man spelar första semifinalmatchen mot Real Madrid nästa vecka. Det blev en rejäl plump hemma mot WBA (2-5) för ett par veckor sedan i ett liknande läge och det kan absolut hända igen… 29% på X2 mycket spännande.

Jag öppnar som sagt upp två andelsspel – ToppStriker x5 och x10. Jag siktar på 972 resp. 486 rader där en andel kostar 98 kr (och man kan köpa upp till fem andelar per kund). Klicka nedan för att delta!

toppstriker

ToppStriker x5

Till Svenska Spel
toppstriker

ToppStriker x10

Till Svenska Spel