Topptipset med Striker 2/3

En ovanligt stor boost av potten ikväll på Topptipset – 500 000 kr – och självklart blir det andelsspel med Striker. ToppStriker x5 och x10 släpps lös för 98 kr/andel och det ser spännande ut på förhand. En PL-match, en från tyska cupen och resten från luriga, men ofta spelintressanta The Championship.

Spelstoppet för Topptipset ikväll är kl. 19:59 och omsättningen – i publicerande stund – ca. 700 000 kr. Med tanke på den extra stora boosten kan omsättningen nog nå upp mot fyra miljoner innan spelstopp.

Favoriterna

Manchester City blir den absolut största favoriten hemma mot Wolverhampton, i nuläget streckade på 79%. Ett City som numera toppar PL-tabellen med hela tolv poäng, närmast före lokalkonkurrenten Man United. På söndag drabbar just dessa samman här på Ethiad och likt t.ex. Sampdoria i helgen roterade inför morgondagens Genoa-derby, så kan det absolut bli rotation även för City. Hur mycket det egentligen påverkar är svårt att säga med tanke på truppens fina bredd, men jag tror att det blir gardering här på minst en av systemen. West Ham var nära att ta poäng här i lördags och Wolves är likvärdigt motstånd när det stämmer. Senast lagen möttes här – i oktober 2019 – chockade ”vargarna” stort och vann med 2-0 till över 20 ggr pengarna. Denna gång ligger oddset runt 15 ggr, så en skräll idag vore på så sätt inte lika förvånade. Svårt att se Wolves vinna förstås, men en ”gnetpoäng” finns på kartan.

Kupongens näst största streckfavorit ser ut att bli Nottingham hemma mot Luton i The Championship, just nu streckat på 64%. En snabb jämförelse med oddsmarknaden säger att Forest, som där står i runt 2.00, är rätt tydligt överstreckat. Jag tycker också det är märkligt med så pass stort förtroende av svenska folket, som ofta lutar sig mot tabellen som stöd. Luton står nämligen en poäng före i mitten av tabellen och har dessutom en match mindre spelat. Kanske är det lagets skrala målproduktion på bortaplan som spökar? Endast sju mål på 16 matcher, men i näst senaste bortamatchen slogs Birmingham tillbaka med 1-0 och vändningen (0-2 till 3-2) hemma mot Sheffield Wednesday i helgen måste ha gett en rejäl boost (även om det inte var rättvist). Noterar också att Nottinghams skyttekung från de senaste säsongerna, Lewis Grabban, på nytt står på skadelistan sedan ett par veckor och saknas igen. 36% på X2 strålar just nu, marginal ned till ca. 45%.

DRAGEN

Jag kikar på Coventry-Middlesbrough och tror att ettan kan vara intressant. Streckmässigt (35-27-38) ligger den just nu i linje med oddsmarknaden, där Middlesbrough också är knapp favorit. Coventry kämpar kring nedflyttningsstrecket och har tagit 24 av sina 35 poäng här hemma. I senaste hemmamatchen slogs topplaget Brentford tillbaka med 2-0 och i bortamatcherna mot Swansea (0-1) och Blackburn (1-1) på slutet har man stått emot bra. Överlag var motståndet – förutom senast – mycket tufft i februari och nu i mars går svårighetsgraden ned. Under 2021 har Coventry spelat ihop tolv poäng mot ”Boros” 14 och skillnaden på lagen känns hårfin. Spännande etta som ”underdog”.

Reading-Blackburn lyser tydligt i skrivande stund – Reading är nämligen rejält överstreckat, 56% mot oddsen som säger ca. 40%. Svenska folket verkar gå stenhårt på Blackburns poängskörd i februari, som stannade på en futtig, och kontakten med Play off-platserna är numera rätt avlägsen. Reading samtidigt på femteplats, men det blev bara två segrar på sju försök i februari och dessa togs mot då formlösa Bristol City och senast bottenlaget Rotherham. Det skiljer inte så mycket på lagen i grunden och 18% på Rovers kittlar i nuläget.

Jag öppnar som sagt upp två andelsspel, ToppStriker x5 och x10. 972 resp. 486 rader där en andel kostar 98 kr (och man kan max köpa fyra andelar per kund). Klicka nedan för att delta!

toppstriker

ToppStriker x5

Till Svenska Spel
toppstriker

ToppStriker x10

Till Svenska Spel