Topptipset med Striker 2/2

Jackpottarna står som spön i backen på Stryktipset och Europatipset och idag boostas dessutom Topptipset med 250 000 kr extra – det värmer fint i vinterland och pandemitider. Helengelsk kupong med matcher från Premier League och The Championship, det osar ”Lilla Stryktipset” lång väg och perfekt läge att försöka stärka kassan inför helgen… Häng gärna med på något av mina andelsspel – ToppStriker x5 resp. x10 – för 98 kr/andel (och max fem andelar/person).

topptipset logotype icon

ToppStriker x5

FAVORITERNA

Manchester United blir kupongens största favve hemma mot Southampton. 71% streck på ettan i nuläget och drygt 700 000 kr omsatt av en total som borde närma sig fyra miljoner kr idag. Oddsen på United smyger nedåt i och med gästernas skadeproblem och frågan är om Soton får ihop ett tillräckligt slagkraftigt gäng för att kunna störa? Mittfältstrion Walcott, Romeu (precis tillbaka…) och Diallo, som startade mot Aston Villa, riskerar alla att missa matchen och sedan tidigare finns de defensiva kuggarna Vestergaard och Walkers-Peters på frånvarolistan. Ett annat United-lag – Sheffield – är näst största streckfavoriten just nu med 59% hemma mot West Bromwich. Ett riktigt jumbomöte där inget av lagen egentligen har råd att spela oavgjort – framförallt inte Sheffield, som ju har 13 pinnar upp till säker mark. Baserat på Uniteds insatser mot Manchester-lagen i de två senaste är tron på hemmaseger naturlig och logisk, men det brändes också mycket krut i ett redan hektiskt spelschema. United noterades för 24 resp 25% bollinnehav i dessa matcher och har förstås sprungit ovanligt mycket utan boll – något som tar kraft både fysiskt och mentalt. WBA imponerar inte, men matchbilden ikväll kan passa väl på flera sätt och jag kommer gardera stort (och kanske t.o.m. steka ettan helt). Gala-lånet Diagne kanske får chansen start på topp ikväll och kan bli en obehaglig överraskning för United-förvaret…

”DRAGEN”

Inte för att Wolverhampton övertygar direkt, men streckfördelningen 18-26-56 hemma mot Arsenal inbjuder ändå till tro. ”Ända sedan Jimenez blev skadad…”, japp, det stämmer och det känner vi mycket väl till, men visst ska vargarna kunna yla ändå. Det var för övrigt just mot Arsenal som Jimenez blev skadad, borta den 29:e november, då Wolves vann med 2-1. Noterbart är att det är i stort sett samma odds (2.20 ish) på Arsenal ikväll – trots bortaplan – och tvåan är tydligt överstreckad. Jag litar inte på ”Gunners” trots uppryckning och streckar från vänster. I The Championship matchar som vanligt inte oddsen med svenska folkets streck och i skrivande stund tycker jag Nottingham känns hetast borta mot Coventry. Forest futtiga målskörd på resande fot – sex stycken – verkar skrämma Janne och kompani. Jag noterar dock snabbt att Nottingham gjort mål i de fem senaste bortamatcherna och med måltjuven Grabban igång igen efter skadan (sedan mitten av december) finns ett ständigt hot och en given straffskytt. 49-29-23 är bara löjligt i en på förhand rätt öppen match och allt under 30% på tvåan är fint.

Jag öppnar två andelslappar idag – en med 5 kr i radinsats och en med 10 kr. Snarlika i grunden (förstås), men med vissa skillnader i slutklämmen. 98 kr per andel och max fem andelar per person. Välkommen att haka på!

topptipset logotype icon

ToppStriker x10