Topptipset med Striker 19/2

Svenska Spel bjuder på fredagsmys ikväll i form av ett sent 250 000 kr-boostat Topptipset. Hela åtta olika ligor och sju olika länder står för utbudet och det finns ett par storfavoriter som absolut kan fällas. Striker vill förstås vara med och leka och öppnar upp andelsspel i form av ToppStriker x5 och x10.

Spelstoppet är kl 20:29 och omsättningen har precis klivit förbi 1 400 000 kr. Det blir en lite kortare analys idag, men fördelen är förstås att streckfördelningen hunnit ”sätta sig” lite mer än för några timmar sedan.

Dragen

Watford-Derby drabbar samman i The Championship och Watford är med sina 65% en av fyra stora favoriter. Det gick inte att fälla Londonklubben på veckans kupong (1-0-seger borta mot Preston) och ambitionerna att nå tillbaka till Premier League är förstås på allvar. Det är dock ett Derby i flyt som kommer på besök… Rooney har fått sina gubbar att dra åt samma håll, fem segrar på de sex senaste senaste. 2-1-seger borta mot Wycombe tidigare i veckan satt dock väldigt hårt inne – en turlig spik för mig som hittade hem. 21% på krysset och framförallt 14% på tvåan lockar mycket och jag börjar strecka från höger.

Real Betis-Getafe drar igång kvarten senare i La Liga, kl 21:00. Klar fördel hemmalaget sett till ”formen” och resultaten på slutet – 2-1-seger borta mot Villarreal senast och snöpligt 2-3-torsk hemma mot Barca innan det. Getafe har en futtig poäng på de fem senaste och har endast mäktat med ett mål framåt på dessa. Man får dessutom klara sig utan tränare Bordalás, som blev utvisad senast. Inte mycket positivt så långt, men truppläget är fint med bl.a. Djene tillbaka i mittförsvaret efter avstängning. Spolar man dessutom tillbaka till innan dessa fem senaste omgångar stod lagen på lika många poäng och det är också rätt jämna i grunden. Motståndet har överlag varit tufft för Getafe (Sociedad, Real Madrid, Sevilla, Bilbao…) på slutet och nivån är lite lägre nu. Till streckprocenten 61-23-16% ser jag betydligt mer värde till höger.

Av favoriterna tycker jag den största – Lyon (68%) – ser starkast ut på förhand. Innan den frustrerande förlusten hemma mot Montpellier senast (1-2) hade laget fem raka segrar och såg väldigt fint ut. Även om Brest har fina resultat på slutet tror jag inte gästerna missar chansen att kliva upp i tabelltopp inför helgen. Firma Depay/Ekambi löser detta mot naiva och målglada Brest, som ofta bjuder upp till dans.

Jag öppnar som sagt upp två andelsspel igen, ToppStriker x5 och x10. 972 resp. 468 rader där en andel kostar 98 kr (max fyra andelar per kund). Klicka nedan för att delta!

toppstriker

ToppStriker x5

Till Svenska Spel
toppstriker

ToppStriker x10

Till Svenska Spel