Topptipset med Striker 18/5

”Svengelskt” på Topptipset idag och Svenska Spel har adderat 250 000 kr till potten. Kupongen inleds i England och avslutas i Landskrona. Striker på Spelarna.se-redaktionen bjuder på sina tankar och öppnar upp ett andelssystem – ToppStriker x10 – där en andel kostar 130 kr.

Spelstoppet för Topptipset är kl. 18:29 ikväll och omsättningen – i publicerande stund – uppgår till drygt 700 000 kr. En siffra som bör närma sig 3 miljoner vid start. I torsdags uppgick omsättningen till drygt 3.3 miljoner och mitt förslag föll blytungt på Leipzig-Dortmund 1X.

Premier League

Kupongen inleds med Chelsea-Leicester vilket är den STORA matchen i Premier League ikväll. Snabb repris på lördagens FA-cupfinal på Wembley som Leicester – efter många om och men – tog hem med 1-0. Då med 21 000 åskådare – idag med 10 000 på Stamford Bridge (publik, hur härligt?!). Tillsammans med Liverpool slåss dessa om de två sista CL-platserna och ”kniven mot strupen” för hemmalaget, som måste vinna för att inte riskera att passeras av Liverpool (som möter Burnley borta i morgon). Leicester samtidigt mycket nöjda med oavgjort – även om seger hemma mot Tottenham i sista omgången lär krävas ändå, men givetvis stor skillnad jämfört med att inte ha avgörandet i egna händer. Truppmässigt inget nytt i lagen förutom att Evans saknas i Leicester – där ersätter Albrighton precis som i lördags när Evans utgick p.g.a. skada. Streckfördelningen 58-24-18% i skrivande stund och oddsen på nästan exakt samma nivå – raka ettan på Chelsea står i drygt 1.70. I lördags fick man drygt 2.00 på Chelsea på Wembley – hemmaplansfördelen på ”Bron” är onekligen inbakad… Jag lutar mer åt Chelsea – revanschsuget från i lördags och en förmodad större segerhunger bör avgöra – men ligger streckfördelningen på denna nivå även ikväll blir det nog 1X2 och hoppas på ny Leicester-smäll.

Match 2 är Manchester United-Fulham och United är inte oväntat kupongens största favorit – just nu streckat på 85%. En siffra som motsvarar 1.18 (1/0.85) omräknat till odds och som snabbt kan jämföras med 1.32-1.33 som oddsen på raka ettan ligger på just nu. Noterar dock lika snabbt att United spelats ned ca. fem punkter på den redan låga nivån. Kanske för att det även på Old Trafford kommer släppas in 10 000 åskådare ikväll? Tabellmässigt en iskall match – även om United till 100% kan säkra andraplatsen. Detta blir faktiskt femte matchen på 13 dagar för MU, som dock fått några dagars vila sedan 2-4-smällen hemma mot Liverpool senast. Dessutom valde ju Solskjaer att rotera friskt näst senast hemma mot Leicester. Hur tänker norrmannen idag då EL-finalen mot Villarreal ligger en dryg vecka bort? Fulham är klart för nedflyttning sedan några veckor tillbaka och har bara en poäng sedan den 7:e mars. Frågan här är givetvis om och varför man ska mobilisera kraft för att störa? Håll koll på elvorna när de släppts runt kl. 18 – i god tid innan kupongens spelstopp. Man United -1.5 runt dubbelt KAN visa sig vara bomb-material på oddsfronten.

Kolla även startelvorna i match 3, Southampton-Leeds, som också startar kl 19. I skrivande stund svänger oddsmarknaden till knapp Soton-favorit samtidigt som streckfördelningen på Topptipset ligger på 33-24-43%. Motivationen hos hemmaspelarna att vinna inför 10 000 utsvultna fans på St. Mary’s kan förstås bli en avgörande faktor. 33% på ettan lyser just nu – följ upp utvecklingen när det är dags för inlämning.

Svenska bollen

Kupongen avslutas här hemma med ”derbyt” Degerfors-Örebro i Allsvenskan, samt GAIS-Trelleborg och Landskrona-Falkenberg från Superettan. På förhand ganska öppna matcher även om ”Degen” har ett rätt stort favoritskap hemma på Stora Valla – 50-27-23% på strecken och odds just över två gånger pengarna. En match som verkligen snackats upp, framförallt i den delen av landet, och som kryddats ytterligare av att Stora Valla i natt blivit vandaliserat av ”Ultras Örebro”. Första mötet i Allsvenskan sedan 1997 kan bli något alldeles extra… Jag ser hemmalagets fördel av hemmaplan och underlaget, men ställer mig ändå frågande till det relativt stora favoritskapet. I grund och botten två rätt jämna lag där båda också kommer med gott självförtroende efter fina resultat i de senaste omgångarna, inte minst Örebro som vunnit två matcher i rad. 23% på ÖSK klart intressant ut i nuläget.

Jag öppnar som sagt upp ett andelsspel idag – ToppStriker x10, d.v.s. 10 kr i radinsats. Siktar på 648 (eller 576) rader vid slutsålt där en andel kostar 130 kr (och man kan köpa upp till fem andelar per kund). Klicka nedan för att delta!

toppstriker

ToppStriker x10

Till Svenska Spel