Topptipset med Striker 16/3

Champions League-kväll och 250 000 kr extra i Topptipset-potten – härligt! Manchester City-Gladbach och Real Madrid-Atalanta i fokus och klar fördel hemmalagen efter första ronden. Striker analyser och gör ett försök med andelar, Toppstriker x5 och x10.

Spelstoppet för Topptipset ikväll är kl. 19:59 och omsättningen – i publicerande stund – ca. 500 000 kr. Lär kunna nå ca. tre miljoner vid spelstopp.

Champions League

Manchester City-Gladbach inleder och vi hittar också – som väntat – kupongens största favorit i City, just nu streckat på 84%. 84% motsvarar 1.19 i ”skattefritt” odds (1/0.84) och en snabb jämförelse med oddsmarknaden visar ca. 1.25, d.v.s. ett något överstreckat City. Frågan är dock om det verkligen går att fälla Peps gäng? Visst, man har 2-0 att gå på efter första mötet, som precis som ikväll spelas i Budapest. Det krävs nog underskattning och dålig inställning för att bränna, vilket dock inte är helt otänkbart. Gladbach verkar ha gett upp ligaspelet med fyra raka förluster och numera en tråkig mittenplacering i tabellen. Det bör bli ”all in” här och detta blir förhoppningsvis en sevärd historia. Ju mer tyskarna satsar framåt, desto mer sårbara blir man dock bakåt… I nuläget känns det som spik på en lapp och gardering på den andra.

Real Madrid-Atalanta är betydligt öppnare på förhand, även om Real förstås har ett klart grepp efter 1-0 i första mötet. Den matchen präglades rejält av Atalantas omtalade utvisning redan i 17:e minuten och vi lär få se ett mycket hungrigt Bergamo-lag ikväll. Streckfördelningen just nu 45-27-28 och odds som pekar på ungefär samma sak efter att Real gått upp en del sedan oddssläpp. Real saknar Casemiro jämfört med första mötet, men har samtidigt tillbaka ett gäng andra tongivande spelare, bl.a. Benzema och Ramos. Oavgjort känns långsökt i och med utgångsläget och framförallt Atalantas karaktär – laget kommer elda på så länge det går och behövs. 1 2:a känns OK här och nu, så länge kryssprocenten inte går ned för mycket.

The Championship

”Som vanligt” avslutas kupongen med sex matcher från The Championship och det brukar gå att hitta fina värden. Cardiff-Stoke lyser t.ex. till höger i skrivande stund. 48% på X2 jämfört med oddsmarknaden som säger ca. 60%. Två lag som fallit tillbaka en del efter att ha varit inblandat i Playoff-striden. Cardiff har absolut fortsatt chansen, sju poäng bakom Reading och Barnsley. Dock bara en seger på de fyra senaste och dessutom är man ett av lagen i serien som tagit fler poäng borta än hemma – 30 mot 24 st. Stoke har en seger på de fem senaste och knappt någon kontakt med Playoff-strecket, men i grund och botten är man absolut på Cardiffs nivå. Med rätt inställning är gästerna i slagläge här och jag streckar från höger.

I Derby-Brentford har streckprocenten på gästerna tickat upp till 55% samtidigt som oddsmarknaden pekar på en vinstchans under 50%. Det rör sig dock på även där – i Brentfords favör nu på matchdagen – och det beror nog en hel del på ”The Bees” ljusande skadeläge. Lagomt till slutspurten är bl.a. kapten Pontus Jansson tillgänglig efter sin fotoperation och det kan visa sig bli avgörande i jakten på Premier League. ”Ponne” kommer att starta ikväll efter bara en B-lagsmatch – det säger en hel del om hans status i klubben (läs mer om ”Ponne” här). Norwich har seglat undan i toppen och kampen om den andra direktplatsen är stenhård mellan just Brentford, Watford, Swansea och till viss del även Reading och Barnsley. Det lär dock handla om Brentford och Watford i slutet, om jag får gissa. Derby är en besvikelse och får koncentrera sig på att fixa nytt kontrakt. Det flöt helt ok i slutet av januari och i hela februari, men mars har varit kallt och coach Rooney verkar ha få ess i rockärmen. 12 gjorda mål på 18 hemmamatcher är direkt uselt och gör bara Toney och co. i Brentfords offensiv sitt, så är mycket vunnet. Jag är inne på att Brentford har god chans ikväll och kanske spikar tvåan om inte streckprocenten rusar vidare till FÖR höga höjder.

Jag öppnar som sagt upp två andelsspel, ToppStriker x5 och x10. 972 resp. 486 rader där en andel kostar 98 kr (och man kan max köpa fyra andelar per kund). Klicka nedan för att delta!

toppstriker

ToppStriker x5

Till Svenska Spel
toppstriker

ToppStriker x10

Till Svenska Spel