Topptipset med Striker 16/2

Det är 70 dagar sedan vi senast fick uppleva Champions League-fotboll, men idag är det äntligen dags. Slutspelet drar igång med två kanonmatcher – Leipzig-Liverpool och Barcelona-PSG, där sistnämnda väger tyngst rent sportsligt. Svenska Spel kryddar (förstås!) Topptipset med 250 000 kr extra och lika självklart släpper Striker lös två andelsspel – ToppStriker x5 och x10. I torsdags satt x5 rätt med 18 300 kr i vinst – blir det full pott även ikväll?

Spelstopp kl 19:59 ikväll och när detta publiceras har omsättningen precis passerat 600 000 kr.

1. Barcelona-Paris SG (56-23-21%)

”Tungviktsmöte” där dock inget av lagen tillhör de absolut hetaste favoriterna till sluttiteln. I nuläget rankas Manchester City och B.München rätt klart högre och även Liverpool står i lägre vinnarodds. Mellan Barca och PSG är det ganska jämnt, med viss fördel PSG. Skillnaden var dock tydligare för ett par veckor sedan, INNAN Neymars skada… Brassens frånvaro är förstås en nyckelfaktor, speciellt då det finns andra orosmoln. Di Maria saknas också p.g.a. skada, men den gode argentinaren har förvisso bara gjort ett mål sedan början av november. Än viktigare är status för Verratti, som missat de två senaste ligamatcherna p.g.a. skada. Lugnare truppläge i Barca, några skador hänger med sedan lång tid. Messi ”värmde upp” med två mål i ligan senast och har gjort fem mål på de sex senaste matcherna. När Messi är Messi så går inget lag säkert, det har man sannerligen lärt sig under åren. Hemmalaget given favorit här hemma, men 56% är överdrivet i min värld. Speciellt om Verratti kommer till spel – då får gästerna ihop ett lag som absolut kan vinna. Skulle dessutom Messi ha en lite sämre dag, så…

2. Leipzig-Liverpool (31-28-41%)

En duell som växer ju närmare avspark vi kommer, känslan är nämligen att Leipzig kan utmana. Emil Forsberg missar matchen p.g.a. skada, men Leipzig har vunnit de fyra matcherna han varit borta på slutet och det understryker tyvärr vad som växt fram en längre tid – ”Foppa” är ingen nyckelspelare för tjurarna. Ett tyngre avbräck är då ungraren Szoboszlai, som förvisso varit skadad en längre tid, men verkligen är en spetsspelare som kan avgöra mot vilket lag som helst. Leipzig besitter dock en hel del annan kvalité och med tanke på Liverpools svacka bör kvällens rond bli jämn. ”Pool” står med tre PL-förluster i följd, något som faktiskt inte inträffat sedan november 2014 (!), och det har nog aldrig tvivlats så här mycket på den annars så självskrivne Klopp. Den enkla och troliga förklaringen till lagets dipp är skadesituationen, som förr eller senare ger en reaktion. Nu har ”Pool” till viss del värvat in ersättare och visst ser det rätt bra ut om man tittar på den troliga startelvan. Har firma Mane-Salah-Firmino en bra dag, så kan detta sluta 0-3 utan snack. Det är dock fler frågande tankar än en dags kortare vila jämfört med Leipzig som florerar i mitt huvud och jag kommer måla på helt i denna match – troligtvis på bägge systemen.

3-8. The Championship

Kupongen avslutas med sex matcher från ”hatälskade” The Championship. Som vanligt spretar det bland streckprocenten kontra oddsen, även om det är ovanligt logiskt i skrivande stund. Middlesbrough ser ut att bli kupongens största favorit, i nuläget streckade på 66%. Jag har rödflaggat för ”Boro” tidigare och gör det igen. Laget har inget med toppstriden att göra och med bara en seger på de åtta senaste matcherna, så börjar man hitta sin rätta placering i tabellen. Nu har förvisso Huddersfield också sprungit iskallt under samma period, men man står bara sju poäng efter i tabellen och är inte mycket sämre i grunden. Allt över 50% på ettan ifrågasätts och beroende på hur värdena utvecklas fram till avspark KAN det vara rätt att rata ettan helt. Även den näst största streckfavoriten – Watford – är tydligt överstreckad i skrivande stund, 61% borta mot Preston samtidigt som oddsmarknaden pekar mot ca. 45%. Watfords 6-0-seger mot Bristol City i helgen gör förstås sitt bland svenska folket, men det ska snabbt sägas att Bristol City INTE är bra för dagen… Vänstersidan i Luton-Cardiff (25-30-45%) lyser ganska kraftigt, oddsen pekar nämligen nästan på helt en helt öppen match just nu. Vi får se hur den utvecklas – det är trots allt ett par miljoner till som kommer omsättas innan den feta damen sjunger…

Jag öppnar upp två andelsspel, ToppStriker x5 och x10. 972 resp. 468 rader där en andel kostar 98 kr (max fyra andelar per kund). Klicka nedan för att åka med!

toppstriker

ToppStriker x5

Till Svenska Spel
toppstriker

ToppStriker x10

Till Svenska Spel