Topptipset med Striker 13/5

Svenska Spel adderar 250 000 kr till Topptipset den soliga helgdag. Striker på Spelarna.se-redaktionen bjuder på sina tankar om kupongen och öppnar upp ett andelssystem – ToppStriker x10 – där en andel kostar 130 kr.

Spelstoppet för Topptipset är kl. 18:29 ikväll och omsättningen – i publicerande stund – uppgår till drygt 1 300 000 kr. En siffra som bör stiga till upp mot 3 miljoner innan start.

Favoriterna

Det är rätt jämnt skägg mellan Norrköping och Real Madrid om vilket lag som blir kupongens största streckfavorit – ”Peking” på 79% just nu hemma mot Degerfors och Real 78% borta mot Granada. Norrköping ståtar med tre raka segrar i upptakten av Allsvenskan, men 2-0 mot AIK senast var långt ifrån glasklart. Skyttekung Nyman på gång tillbaka efter skada, men lär få vänta lite till innan spel. Bra chans, förstås, men 79% (= 1.27 i odds) är på tok för lågt – oddsen just nu ca. 1.55 på ettan. Degerfors kommer stärkta efter 2-0-segern mot Djurgården senast och även om det är stor skillnad hemma på Stora Valla och kvällens spelplats, så kan man inte räkna bort nykomlingen. Målvaktsbytet till amerikanen Gal istället för avstängde Diawara är inget stort avbräck och dessutom är bäste backen, Oliver Ekroth, tillbaka efter sjukdom.

Real Madrid då? Efter AM:s seger igår är det fem poäng upp och seger ikväll är det enda som räknas – för att titelchansen ska finnas kvar. Skadeläget är långt ifrån behagligt – framförallt defensivt med Ramos, Varane, Mendy och Carvajal på frånvarolistan. Truppens bredd gör dock att backlinjen ser ok ut ändå och med i stort sett ordinarie mittfält och offensiv är Real tillräckligt slagkraftigt. Inte minst då Granada också saknar flera spelare… Lozano, Milla, Neva, Kenedy och Vallejo saknas definitivt p.g.a. skador igen. Bäste målskytten Soldado är avstängd igen och trion Montoro, Herrera och Duarte står listade som tveksamma. Granada är ok ändå – det visade man t.ex. senast mot Betis med liknande truppläge – men visst kan man ifrågasätta lagets motivation med tanke på tabelläget. Krysset bör vara ”dött” och då jag har svårt att se Granada vinna utses Real Madrid som den bästa storfavoriten.

Speldragen

Två matcher från Premier League inleder kupongen där Manchester United-Liverpool är den sportsliga höjdpunkten. Tabellmässigt full motivation Liverpool i jakten på CL-plats, men United ”tankade” rejält hemma mot Leicester i tisdags med sikte på kvällens match – allt för att sätta käppar i hjulet för den stora rivalen fem mil västerut… Jag lär ”hela” denna och gå vidare…till Aston Villa-Everton, som är streckat 30-24-46% i nuläget. Denna känns helt öppen för mig och värdet till vänster är uppenbart. Visst ligger Everton klart bättre till för att en Europa-plats, men så länge det finns chans för AV, så måste laget respekteras. Att Kung Grealish är tillbaka i truppen efter sitt långa skadeuppehåll är dessutom ett stort plus, även om han knappast får mycket speltid. Blotta närvaron kommer boosta övriga spelare, det törs jag nästan lova. Synd att bäste målskytten Watkins är avstängd, med han från start hade ettan varit direkt lysande – men då hade vi heller inte fått se så lågt som 30% som streckprocent…

Kupongen avslutas i La Liga och tre högintressant matcher. Förutom nämnda Granada-Real Madrid, så har vi Valladolid-Villarreal och Eibar-Real Betis, där hemmalagen kämpar stenhårt om nytt kontrakt. Eibar har fått ganska mycket ”attention” (33%), men Valladolid till låga 19% måste ringas in. Visst, bara en (!) seger i ligan under 2021, men det borde varit fler. 1-1 hemma mot Cadiz för några veckor sedan ett tydligt sådant exempel, och 0-3-smällen borta mot Valencia senast låter betydligt värre än vad det var. Valladolid förde faktiskt stora delar av matchen och xG-siffrorna pekade snarare på ett slutresultat kring 1-1. Villarreal förstås ett klart bättre lag, men 2-4 hemma mot Celta Vigo senast får en att fundera – är EL-finalen den 26:e maj det enda som betyder något nu? Visst, Emery valde att rotera en del mot Celta och kan komma med ett starkare lag ikväll, men jag tror ändå detta kan bli jämnt. 47% på 1X sticker inte ut från oddsmarknaden, men jag ställer mig som sagt lite tveksam till Villarreals tydliga favoritskap.

Jag öppnar som sagt upp ett andelsspel idag – ToppStriker x10, d.v.s. 10 kr i radinsats. Siktar på 648 (eller 576) rader vid slutsålt där en andel kostar 130 kr (och man kan köpa upp till fem andelar per kund). Klicka nedan för att delta!

toppstriker

ToppStriker x10

Till Svenska Spel