Topptipset med Striker 12/4

En boostad måndag, Svenska Spel har adderat 250 000 kr till kvällens Topptipset-kupong, som innehåller både svensk och europeisk boll. Striker på Spelarna.se-redaktionen bjuder nedan på sina tankar om några av matcherna och öppnar upp två andelssystem – ToppStriker x5 samt ToppStriker x10.

Spelstoppet för Topptipset är kl. 18:59 ikväll och omsättningen – i publicerande stund – uppgår till drygt 1 000 000 kr. Lär kunna nå en bit över 3 miljoner vid spelstopp…

Allsvenskan

Kupongen inleds med AIK-Degerfors och Kalmar-Degerfors från den allsvenska premiäromgången. AIK är faktiskt kupongens största favorit i nuläget med 66% streck på ettan – trots att oddsmarknaden pekar på en segerchans just över 50%. Nu har förstås matcherna från premiäromgången noll samband på det sättet, men förutom 3-2 för Malmö hemma mot Hammarby har övriga fem gått under 2.5 mål och två har t.o.m. slutat 0-0. Det är inte allt för ovanligt med premiärnerver och defensiv prioritering i inledningen, vilket jag tror blir fallet även på Friends. Visst kommer AIK att driva på, inget snack, men nykomlingen Degerfors är förstås mycket nöjda med poäng. De två senaste säsongerna har 10 av 15 hemmamatcher för ”Gnaget” gått under 2.5 mål och jag tror mer på oddsen än strecken i den här matchen. 34% på X2 har stort värde och matchen ska givetvis fetgarderas. Kvällens andra allsvenska match spelas också på naturgräs i Kalmar och jag är inne på samma linje där – målsnålt klart troligare än målrikt. Att KFF har 45% av strecken just nu överraskar mig… Visst, Östersund är ett lag för den undre halvan och troligtvis även den undre av den, men Kalmar har alltså 2-14-14 (23-48) hemma de två senaste säsongerna, ett otroligt svagt facit. Visst, ny tränare i Rydström och nytt blankt papper framför sig, men räkna inte med något mirakel – i alla fall inte inledningsvis. 55% på X2 kittlar mest, tror den chansen snarare ligger på minst 60%.

Europa

Brighton-Everton från Premier League är intressant på flera sätt. Dels sportsligt – Potters gäng behöver fler poäng i jakten på nytt kontrakt och Everton kan passera Tottenham och få ny kontakt på lagen kring Europa-platserna på position 3-5. Formmässigt är nog Brighton på en grönare kvist, men det är också klurigt då Evertons spel passat betydligt bättre på bortaplan jämfört med hemma så här långt – 29p borta mot 18p hemma… Liknande poängfördelning gäller för övrigt flera lag, Brighton inkluderat, denna ”Corona-säsong” då det faktiskt blivit fler borta- än hemmasegrar i PL så här efter 308 matcher (124 mot 114). Spelmässigt då? I nuläget är det nästan helt jämnfördelat på strecken för etta resp. tvåa, 38-25-37%. Oddsmarknaden har Brighton som tydlig favorit – ca. 42-29-29, trots en liten oddshöjning på Brighton här under förmiddagen. Skulle strecken ligga kvar på liknande nivå vid spelstopp så är ettan fin, men jag räknar med att Brighton når minst 40% sista timmarna och då får man tänka om. Vi lär se Olsen mellan stolparna för Everton igen och trion framåt – Rodriguez, Richarlison och Calvert-Lewin är onekligen högkapabel om de vaknat på rätt sida… Jag har stor respekt för svårighetsgraden i denna match. I match nr.7 ser vi Benevento-Sassuolo – knappast någon 0-0-match även om gästerna saknar både Berardi och Caputo igen p.g.a. skador. Ikväll även Traore, som målade senast och varit en av dem som klivit fram offensivt i målsprutornas frånvaro. Totalt ser faktiskt 30 av lagets 48 mål att saknas i den här matchen. Det finns dock fortsatt offensivt kraft (Boga, Djuricic m.fl.), men visst är ”Sassarna” kraftigt försvagat. Tabellmässigt står man också tråkigt till i mitten, samtidigt som Benevento fortsatt behöver poäng för att befästa säker mark. Nu har Benevento ett mycket svagt hemmafacit att luta sig mot med bl.a. 30 insläppta mål på 15 matcher, men övriga förutsättningarna är i alla fall goda. Strecken säger 18-29-53% just nu, en väldigt kraftigt överstreckad tvåa. 18% på ettan lyser rejält – kanske mest av allt i skrivande stund…

Jag öppnar som sagt upp två andelsspel – ToppStriker x5 och x10. 972 resp. 486 rader där en andel kostar 98 kr (och man kan köpa upp till fem andelar per kund). Klicka nedan för att delta!

toppstriker

ToppStriker x5

Till Svenska Spel
toppstriker

ToppStriker x10

Till Svenska Spel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *