Topptipset med Striker 11/2

Svenska Spel sparar inte på krutet i veckan då Topptipset även idag kryddas med 250 000 kr extra. Kupongen innehåller cupfotboll till 100% och spretar rejält i Europa med hela sex länder representerade – bl.a. Turkiet där kvartsfinalen Konyaspor-Besiktas avslutar. 13 rätt på samtliga andelssystem på Europatipset igår för Striker, men tyvärr mycket klen utdelning, och bra läge för omtag på kvällens spektakel. ToppStriker x5 och x10 spelas och länk till andelarna hittas längre ned.

Notera att match 4, Heerenveen-Feyenoord i holländska cupen, lottas p.g.a. vinteroväder. Lottfördelning: 4-4-8 och streckfördelning 28-29-43 i nuläget. Värde på tvåan med andra ord (50% kontra 44%), men det kommer jämna ut sig närmare spelstopp, som idag är kl. 18:29.

FAVORITERNA

Det finns en jättetydlig favorit – Chelsea borta mot Barnsley i FA-cupen, i skrivande stund – med drygt 800 000 kr omsatt – 87% på tvåan. En omsättning som knappast når tisdagens 3.7 miljoner, men som lär nosa på 3.5. Det har varit tämligen skrällfritt i FA-cupen så här långt, här i åttondelsfinalerna slog Bournemouth förvisso Burnley, men spelades ned till ”favve” sent, och igår drog Everton längst mot Tottenham, som väldigt knappt underdog. Tuchel har redan satt sin prägel på Chelsea och spelarna har svarat väl – tre segrar och en oavgjord med 6-1 i målskillnad. Tysken flaggar för viss rotation ikväll, vilket bör innebär att vi får se spelare som Kanté, Ziyech, Gilmour, Pulisic, Abraham m.fl. Kepa lär få chansen i mål, numera nummer två bakom Mendy. Chelsea har fin bredd och räkna med flera hungriga spelare, som vill visa framfötterna. Barnsley är ingen dåligt lag, det såg vi om inte annat i förra rundan då Norwich slogs tillbaka med 1-0 här hemma. Helt rättvist dessutom. Svårighetsgraden är dock betydligt högre nu och när lagen möttes i höstas i Ligacupen var det kattens lek med råttan – Chelsea vann med 6-0 till ca. 1.10 i odds. 87% är i högsta laget och håller ned utdelningen, men jag har svårt att hitta skrällen här. Näst största favoriten är A.Bilbao hemma mot Levante, i skrivande stund ligger strecken på 63-23-14. Oddsen pekar på ca. 55% vinstchans för baskernas, som är överstreckade, men jag noterar också att oddset spelats ned från ca. 2.00 vid släpp. Det kan dels tyda på att viktige Munain, som saknades p.g.a. skada mot Valencia senast, kommer till spel. Han finns i alla fall med i truppen, liksom Raul Garcia som var avstängd i helgen. Bilbao såg slitet ut mot ”Vale” efter tufft matchande på slutet och en dag kortare vila jämfört med Levante här är en klar nackdel. Gästerna är fortsatt mycket svårslaget utan skadade Campana – endast två förluster på de 21 senaste matcherna (cupen inkluderat). Senast mycket nära alla tre poäng hemma mot Granada, som dock kvitterade till 2-2 på stopptid. Kapten Morales stod för bägge målen för Levante då, men blev senare utbytt p.g.a. skada och även om han är med i truppen, så gissar jag att det blir bänkplats från start. Nog en annan anledning till varför ettan spelats ned en del. Roger lär dock starta, så den naturliga spetsen finns kvar framåt, och jag kan absolut se Levante skrälla här. Noterbart är att Levante står två poäng före i La Liga-tabellen med liknande läge om man tittar på underliggande (xPTS, källa: understat.com).

DRAGEN

Wolverhampton-Southampton är extra intressant med tanke på att lagen möts igen i ligan på söndag och att båda brottas med dåliga resultat. Wolves slog förvisso Arsenal med 1-0 näst senast, men det är också en av få segrar i ligan de senaste månaderna. Southampton går igenom ett riktigt stålbad med fyra förluster i följd och 3-16 (!) i målskillnad, främst p.g.a. den ökända 0-9-smällen mot Manchester United. 44-29-27 i streckfördelning just nu gör att jag ändå lutar åt höger. Truppläget har ljusnat en hel del och elvan såg riktigt fin ut senast mot Newcastle, trots Walcott, Walkers-Peters m.fl. borta. Sistnämnde är nu tillbaka och detta är ett perfekt läge för pressade Hasenhüttl att boosta självförtroendet. När lagen möttes här i ligan i slutet av november blev det 1-1 med mersmak Wolves, men det var innan Jimenez blev skadad. En skada som bekant påverkar ”vargarna” mycket illa. Synar man det mötet ytterligare fanns inte Ings med för ”Soton”, men han är en av de numera skadefria och finns redo för gästerna. Jag tycker denna match väger rätt jämnt på förhand och 27% på Southampton är klart intressant. Konyaspor-Besiktas avslutar kupongen, cupkvartsfinal i Turkiet utan dubbelmöte. Här ligger schemat så att de faktiskt möttes senast i ligan – Besiktas vann hemma med 1-0 trots spel med en man mindre i ca. 70 minuter. 21:a (!) matchen i rad där Besiktas gjort minst ett mål och man går en härlig titelstrid med antagonisterna Fenerbahce och Galatasaray i Süper Lig. De som de senaste dagarna gått bort sig här i cupen och Besiktas gäller nu därför som given favorit och har ett bra läge till en kraftfull ”dubbel”. Konyaspor har en jobbig säsong på den undre halvan av tabellen och det är märkligt att man inte kan prestera bättre… Trots en man mer i stort sett hela matchen skapade Konya knappt något och man har nu inte gjort mål på tre matcher i följd – Kravets måltorka påverkar laget hårt. På söndag väntar jumbon Denizlispor här hemma och det kan vara så att det rankas viktigare för klubben. Håller sig streckprocenten kring 50-55% på Besiktas, så kan det vara ett vettigt singelstreck.

Klicka nedan för att köpa in sig i mina andelspel, ToppStriker x5 och x10. 98 kr/andel och möjlighet att köpa fyra andelar per person. Önskar en trevlig dag!

toppstriker

ToppStriker x5

Till Svenska Spel
toppstriker

ToppStriker x10

Till Svenska Spel