Topptipset med Striker 10/6

”Dan före dopparedanmed EM i perspektiv (i morgon drar det igång!) och Svenska Spel boostar dagens Topptipset-pott med 250 000 kr. Damerna kliver in i rampljuset – samtliga åtta matcher är träningslandskamper och streckfördelningen spretar ganska rejält i jämförelse med oddsen. Kort analys nedan, samt möjlighet att haka på andelsspel från Striker.

Spelstoppet för Topptipset är kl. 17:59 ikväll och omsättningen – i publicerande stund – uppgår till ca. 500 000 kr. En siffra som bör stiga till upp till runt 1.5 miljoner innan start. Omsättningen landade just över 2 miljoner på tisdagens boostade pott och jag föll tungt på Uruguay, som ”bara” fick 0-0 borta mot Venezuela.


Sverige-Norge inleder kupongen med strecken på 58-28-14% i skrivande stund och oddsen ligger ungefär på liknande nivå – runt 1.60 på rak svensk seger. Matchen spelas i Kalmar och Sverige förbereder sig inför OS, som startar senare i juli. En turnering som Norge inte kvalificerat sig till och således kanske inte är lika fokuserat. Att möta systrarna från Sverige innebär ju dock alltid prestige och då Gerhardsson saknar ett par spelare (bl.a. Nilla Fischer), så går det inte att räkna bort skrällen.

Derbyfeeling är det även i match 5, Nordirland-Skottland. Nordirland överraskade genom att kvalificera sig till EM i England nästa år – totalt 4-1 mot Ukraina i playoff i april som stor underdog. Det krävs dock att man fortsätter utvecklas rejält för att kunna räcka till i EM, på grundkapacitet är man på en relativt låg nivå. Det märktes om inte annat i mars 2020 då dessa två möttes på neutral plan och Skottland vände 0-1 till 2-1 som 1.08-favorit… 50% på tvåan är klart intressant i nuläget – oddsmässigt värderas chansen till ca. 65%.

Bästa favoriten måste vara Spanien hemma mot Belgien. Spanien, med flera CL-mästarinnor i laget, håller hög nivå och även om Belgien inte är oävet, så ska det vara klassblandning. Oddsen pekar på en en målsmässigt skillnad på 2-3 mål till spanjorskornas fördel och då skräms man inte nämnvärt av streckfördelningen som ligger på 78-16-6%. Bör finnas marginal upp till 85% på ettan och här och nu luktar detta singelstreck.

Jag öppnar som sagt upp ett andelsspel idag – ToppStriker x10, d.v.s. 10 kr i radinsats. Siktar på 486 eller 432 rader vid slutsålt och en andel kostar 98 kr (med möjlighet att köpa upp till fem andelar per kund). Klicka nedan för att delta!

toppstriker

ToppStriker x10

Till Svenska Spel