stryktipset logotype icon

Stryktipset

Stryktipset

Lär dig hur Stryktipset funkar

Vad är Stryktipset?

Stryktipset är Sveriges största poolspel och tillhandahålls av det statligt ägda bolaget AB Svenska Spel. Stryktipset går ut på att man ska tippa 13 olika fotbollsmatcher som valts ut av Svenska Spel Stryktipset. På de 13 matcher som finns att spela på ska man tippa 1, X eller 2. Alltså, om matchen slutar med hemmaseger, oavgjort eller bortaseger.

Genom att tippa 1, X eller 2 i varje match skapar man en tipsrad. Varje tipsrad kostar 1 krona och man kan spela på upp till 60,000 rader. Matcherna är oftast svenska och engelska fotbollsmatcher men det förekommer även matcher från andra ligor eller landslagsmatcher.

Stryktipset har funnits sedan oktober 1934 och den största vinsten som delats ut till en ensam vinnare är 20,3 miljoner kronor.

stryktipset logotype icon

Stryktipset

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Utdelning Stryktipset  

Stryktipsets utdelning beror på en rad olika faktorer. Alla insatser från Stryktipset läggs ihop till en pott. Av denna pott delar Stryktipset ut 65% i form av vinster. 40% av dessa vinster delas ut till alla vinnare med 13 rätt, 15% till alla med 12 rätt, 12% till alla med 11 rätt och 25% till alla med 10 rätt. Dessutom sätts 8% av till en garantifond. Garantifonden finns till för att Stryktipset ska kunna garantera 10 miljoner kronor till en ensam vinnare med 13 rätt.

Lyckas man pricka in 13 rätt får man också den stora äran att köpa Svenska Spels legendariska tröja med siffran 13 på bröstet. “13 rätt är respekt”, som Svenska Spel uttrycker det.

Eftersom ens vinster beror på hur många spelare som får dela på potten så blir vinsten större om det inträffat många skrällar. Skillnaden på om många skräller inträffar eller om alla favoriter vinner kan vara stor. Om man vill öka chanserna att vinna men då också troligtvis minska vinsten så bör man välja rader med många favoriter. Om man istället föredrar att ta chansen att vinna mycket men minska vinstchansen så bör man inkludera lagen som inte är så stora favoriter.

Tippa Stryktips idag  

Hos Svenska Spel sport kan man lägga in och tippa sina tipsrader. I rutan för respektive match väljer man 1, X eller 2. 1:an är alltid längst till vänster och innebär att man tror på en hemmaseger. X.et står för oavgjort och 2:an för bortaseger. Man kan också välja att halvgardera en match genom att klicka i två rutor på samma match. Om man klickar i alla tre rutor på en match så kallas det för att helgardera. När man halv- eller helgarderar en match så stiger priset i förhållande till hur många tipsrader som skapas. För varje halvgardering kommer radinsatsen att dubbleras och för varje helgardering tredubblas insatsen.

För att tippa Stryktips idag så kan man surfa in på Svenska Spel och sedan välja att logga in för att kunna hitta och lämna in dagens Stryktips kupong. Men det krävs inte att man logga in på Svenska Spel för att kunna ta del av kupongen utan endast om man då vill lämna in ett tips. För att logga in på sidan krävs det endast tillgång till mobilt BankID som verifierar ens identitet. Vill man sedan sätta in pengar så erbjuder spelsidan en mängd olika betalalternativ som att sätta in med hjälp av Swish och Trustly. Hos Svenska Spel kan man även begära uttag med hjälp av Swish, vilket i stort sett inga andra spelbolag erbjuder till sina spelare. 

stryktipset logotype icon

Stryktipset

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Stryktipset lördag

Stryktipset avgörs oftast på lördagar. På Svenska Spels hemsida kan man klicka på “Mina spel”. Där kan man följa alla live resultat för Stryktipset och även rätta sina spel som lagts. Rättning av Stryktipset sker när alla 13 matcher har avgjorts. Därefter kommer vinnare att utses och vinster att betalas ut omedelbart till vinnarna. 

Matcher som brukar inkluderas på kupongen på lördagstipset är allt som oftast engelsk ligafotboll som Premier League och Championship. På kupongen är traditionellt sett de matcher som startar tidigast kl.16.00 och senare även kvällsmatcher samma dag. Detta innebär att spelarnas tips måste vara inlämnat strax innan kl 16. på lördagen för att kupongen ska bli giltig och om man vill vara en del av dagens Stryktips. 

13 rätt på stryktipset

Målet för alla Stryktips-tippare är att pricka in 13 rätt. Detta är en bedrift som relativt få lyckas med men något som alla vill lyckas med. Vilken vinst 13 rätt ger är helt beroende av hur många som lyckas med det och hur svåra matcherna man lyckas pricka in är. För ju färre personer som får 13 rätt desto större blir vinstpotten. Har man riktig tur kan man kamma hem jackpotten om man som ensam spelare lyckas pricka in alla rätt. Om man får alla 13 rätt så blir man även belönad med den klassiska 13-rätt-tröjan

Stryktipset tips

Det finns mängder av speltips att hitta för spelare som vill spela på Stryktipset. Det är populärt att dela med sig av sina Stryktips förslag. Många placerar sina tips för Stryktipset tillsammans med andra eller går in med andelar i andras Stryktips.

Hos Svenska Spel kan man hitta en funktion som kallas för Xperten. Xperten ger dig färdiga tips och förslag baserat på både slumpen och en sammanställning av andra experters tips. På Svenska Spels hemsida kan man också få mer information om varje lag som kan hjälpa en i sitt tippande. Där kan man läsa statistik och få analyser av de lag som ingår i veckans Stryktips. Detta är mycket användbar information som gör att man kan göra mer välinformerade tips och öka möjligheterna till vinst. För en stor del med charmen med Stryktipset är just att ju mer information man samlar på sig desto större är chansen att man kan nå de åtråvärda 13-rätt även om såklart allt kan hända i fotboll!

Om man vill delta i andelsspel kan man göra detta hos Svenska Spel. Där kan man skapa sina egna andelslag med vänner eller med personer man aldrig träffat förut. Man kan också delta i andelslag som skapats av andra, till exempel av någon man vet besitter mycket kunskap och är duktig på att göra sina egna analyser av Stryktipset. Du hittar alla dessa under Stryktips-fliken på Svenska Spels Sportsida.

stryktipset logotype icon

Stryktipset

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

FAQ om Europatipset

Vad är Stryktipset?

Stryktipset är idag sveriges mest populära poolspel. Genom att varje vecka tippa 1, X eller 2 i 13 olika fotbollsmatcher tar man chansen att få en del av potten som delas ut i form av vinster. 10-13 rätt krävs för att vinna. Är man ensam vinnare på 13 rätt garanteras man en vinst på 10 miljoner kronor. Stryktipset är en spelform som har lång historia i Sverige och går faktiskt hela vägen tillbaka till 1930-talet och då med tolv matcher på kupongen. År 1969 kom systemet att ändras till det vi idag är bekanta med i form av 13 matcher.

Vad kostar Stryktipset?

Stryktipset kostar 1 krona för varje insatsrad. Den totala kostnaden blir därmed endast 1 krona om man bara kryssar i ett tecken på varje rad. För varje halvgardering dubbleras radinsatsen och för varje helgardering tredubblas insatsen. En halvgardering innebär att man kryssar för två av tre tecken och en helgardering innebär att man kryssar i alla tre tecken. En helgardering innebär därför att man garanterar vinst på just den matchen.

Vad ska man tänka på när man spelar Stryktipset?

Läs på om lagen och gör en egen ordentlig analys. Försök hitta några lag som du tror har möjlighet att skrälla.

Läs vad experterna och andra spelare tror på.

Halv- eller helgardera de matcher du är osäker på.

Spela tillsammans med dina vänner eller skapa ett eget andelslag. Det är roligare att följa matcherna tillsammans med andra!

Hur rättar man Stryktipset?

Gå in på “Mina spel” på Svenska Spels hemsida. Du kan också, på Svenska Spels hemsida, gå till “Resultat” och klicka på “Stryktipset” och sedan välja datumet för spelet du lagt. För att logga in på sidan krävs det endast att du har ditt BankID tillgängligt och att du verifierar din inloggning med hjälp av din personliga kod genom BankID-appen.