swish logo

Spelbolag med Swish

Spelbolag med Swish

Genomgång av spelbolag som erbjuder Swish

Swish erbjuds idag som betalningsmetod hos de flesta spelbolag med svensk spellicens. Tidigare har Trustly varit den metod som används mest men nu verkar Swish ta över mer och mer. Eftersom de flesta svenskar använder Swish privat och även hundratusentals företag är anslutna så vill spelbolagen inte vara sena att haka på. Vi kommer i denna text gå igenom alla fördelar med att använda sig av Swish som insättningsmetod, och i vissa fall, som uttagsmetod. Här får du också den kompletta listan på spelbolag som erbjuder Swish. 

Vad är Swish 

Swish lanserades i December 2012 och är en mobilapplikation för betalningar inom Sverige. Swish utvecklades av Getswish AB som ägs av sex stora banker i Sverige. Även mindre banker som inte är delägare i Swish erbjuder betalningslösningen till sina kunder. Swish möjliggör blixtsnabba betalningar genom att kunden kopplar sitt bankkonto till sitt mobilnummer. Metoden är säker då alla betalningar som sker via appen signeras med mobilt BankID. Majoriteten av alla svenskar använder idag Swish och nästan 200 000 företag är anslutna till tjänsten. Under 2018 genomfördes 397 miljoner Swish. Dessutom är de flesta bankerna anslutna till Swish vilket inkluderar;

 • Danske Bank
 • Handelsbanken
 • Länsförsäkringar
 • Nordea
 • SEB
 • Skandia
 • Ica Banken
 • Sparbanken Syd
 • Sparbanken Öresund
 • Swedbank
 • Sparbankerna

Så fungerar Swish 

Swish kopplar ihop ditt mobilnummer med ditt bankkonto. När du ska skicka en betalning via Swish så räcker det att fylla i mobilnumret till personen som ska motta betalningen. Man kan bara ansluta ett bankkonto per mobilnummer och ett mobilnummer per bankkonto. Alla betalningar via Swish signeras och verifieras med mobilt BankID. För att kunna använda Swish krävs därför att man har mobilt BankID registrerat på sin mobiltelefon.

Du som ännu inte skaffat Swish till din telefon kan enkelt hitta applikationen på App Store, Google Play eller Windows Store. När appen är nedladdad är det enkelt att ansluta sitt bankkonto till sitt telefonnummer via Swish-appen och mobilt BankID.

Swish på Bettingsidor  

Då Swish endast erbjuds i Sverige så var det den nya svenska spellagen som möjliggjorde för spelbolagen att erbjuda Swish som ett betalningsalternativ. Tidigare var det endast ATG och Svenska Spel som kunde erbjuda Swish till sina kunder. Men utvecklingen inom spelbranschen har gått snabbt och spelare ställer allt högre krav på bettingsidorna att erbjuda till exempel snabba och säkra betalmetoder

För att kunna använda Swish krävs att du har mobilt BankID installerat på din telefon och att din bank är ansluten till Swish, vilket de flesta banker i Sverige alltså är. Om du inte har Swish-applikationen behöver du först ladda ner applikationen. Efter det går du till appen och ansluter ditt telefonnummer. Hur som helst är denna process väldigt smidig, snabb och enkel.

Spelbolag med Swish 

De allra främsta spelbolagen på den svenska marknaden erbjuder idag Swish för insättningar. Antalet spelbolag som erbjuder denna betalmetod fortsätter att öka regelbundet och just nu är det dessa spelsidor som erbjuder Swish för insättningar;

Insättningsgräns med Swish  

I dagsläget kan man maximalt swisha 15,000 SEK. Det finns dock möjlighet att hos sin bank öppna upp denna gräns för större summor. Spelbolagen har även egna insättningsgränser. Det vanligaste är att minsta tillåtna insättning är 100 SEK. Här sticker till exempel Unibet ut ur mängden där man kan sätta in så lite som 25 SEK. Maximal tillåten insättning varierar mellan allt från 10,000 SEK till 150,000 SEK.

Så här sätter du in pengar med Swish – 

 1. Registrera dig hos ett spelbolag som erbjuder Swish som insättningsmetod.
 2. Gå till insättning och välj Swish som insättningsmetod.
 3. Efter det fyller du i ditt telefonnummer och vilket belopp du vill sätta in.
 4. Gå till din Swish-app och klicka på betala. 
 5. Gå till BankID och signera insättningen.
 6. Pengarna överförs omedelbart till ditt spelkonto.

Swish eller Trustly 

Innan Swish letade sig in på den svenska spelmarknaden var Trustly den mest populära metoden för insättningar hos spelbolag. Betalningar med Trustly sker också väldigt snabbt och enkelt via BankID. Både Swish och Trustly är också fria från avgifter både när det gäller betalningar och nedladdning av applikationen. För att använda Trustly krävs dock inte att man registrerar sig eller laddar ned någon applikation. Om vi ska jämföra dessa två betalningsmetoder så är fördelen med Swish att det krävs några färre knapptryck för att genomföra en insättning. Fördelen med Trustly är däremot att tjänsten även kan användas som uttagsmetod hos de flesta spelbolag i Sverige.

Även om spelbolagen redan använder sig av Trustly så är det viktigt för dom att också erbjuda sina kunder Swish som insättningsmetod. Swish har ett starkare varumärke och de flesta i Sverige är redan väl bekanta med hur metoden fungerar och känner sig säkra att genomföra betalningar via tjänsten.

Enkla registreringar via BankID 

När spelbolagen började använda BankID skedde också en stor förändring när det gäller registreringar av nya kunder. Hos många spelbolag kan man, istället för att fylla i alla sina uppgifter manuellt, direkt klicka på att sätta in pengar. Eftersom insättningen måste verifieras med BankID registreras också många av spelarens uppgifter automatiskt. Ditt namn och adress behöver därmed inte fyllas i manuellt. Så fort din första insättning är gjord är även ditt konto skapat. Därefter brukar spelbolagen efterfråga några uppgifter såsom din mejladress. När ett nytt konto registreras behöver man också sätta sina insättningsgränser som passar sin spelbudget. En daglig, veckovis och månadsvis insättningsgräns måste alltid anges på grund av de nya svenska regleringarna.

Så sätter man in pengar med Swish

När du ska betala med Swish hos ett spelbolag fyller du helt enkelt i ditt egna telefonnummer och vilken summa du vill sätta in. När du sedan öppnar din Swish-app så dyker en notis om betalningen upp automatiskt. Klicka på betala och signera med ditt mobila BankID så sätts pengarna in omedelbart. Smidigare än så blir det inte! 

Ta ut pengar med Swish  

Tyvärr erbjuds inte uttag via Swish hos särskilt många spelbolag idag. Men eftersom att både Svenska Spel och Betsafe har börjat med Swish som uttagsmetod så är vår tro och förhoppning att fler spelbolag tar efter och möjliggör Swish som ett alternativ bland uttagsmetoderna. Hos de flesta spelbolag kan man endast ta ut pengar via samma metod som man använt sig av när man gjorde sin insättning, till exempel Visa. Om insättningen däremot gjorts via Swish kan man dock använda sig av Trustly eller en banköverföring för att ta ut sina pengar. 

Följande spelbolag erbjuder uttag med Swish;

FAQ om oddsbonusar

Vilka spelbolag har bäst odds bonus?

Det beror lite på vad man är ute efter. Men vi presenterar Sveriges bästa spelbolag och oddsbonusar. Några exempel på de allra mest populära bonusarna just nu är;

Casumo – 300% gratisspel upp till 300 SEK
Mr Green – 50% gratisspel upp till 100 SEK
Betsson – 100% insättningsbonus upp till 100 SEK

Vad innebär ett omsättningskrav?

Omsättningskrav är det som avgör hur många gånger man måste spela för en viss summa pengar innan bonusen blir upplåst och pengarna uttagbara. Omsättningskravet varierar från bettingsida till bettingsida men leta efter ett så lågt omsättningskrav som möjligt för att lättare klara omsättningskravet så att man kan ta ut sina vinster. Följande bonusar har lågt omsättningskrav;

Nordicbet – 100% insättningsbonus upp till 100 SEK. Omsättningskrav = 1x bonussumman.
No Account Bet – 100% insättningsbonus upp till 100 SEK. Omsättningskrav = 1x bonussumman.
Betsafe – 100% insättningsbonus upp till 100 SEK. Omsättningskrav = 1x bonussumman.

Kan man få flera oddsbonusar från samma spelbolag?

Nej, det kan man inte. För att få erbjuda en oddsbonus till svenska spelare så behöver spelbolagen ha en svensk licens. Och licenskravet infördes i och med den svenska spellagen som även innebär att spelsidor endast får erbjuda en bonus per spelare per licens.

Vad är viktigast att tänka på när jag väljer en odds bonus?

Det viktigaste att tänka på när man väljer en odds bonus är;
Välja en betting bonus från en spelsida med svensk licens.
Att omsättningskravet är lågt. Ju lägre desto bättre, så att du enklare ska kunna uppfylla omsättningskravet och på så sätt låsa upp dina bonuspengar.
Generösa odds. Man vill vinna så mycket som möjligt när man vinner, därför bör man ta en odds bonus vars spelbolag erbjuder generösa odds till sina spelare.
Följande bettingsidor uppfyller dessa krav och erbjuder några av marknadens bästa oddsbonusar;

Snabbare – 100% upp till 100 SEK
Unibet – 100% gratisspel upp till 100 SEK
LeoVegas – 50% gratisspel upp till 100 SEK