Poolspel

Andelsspel – Stryktips, Europatips & Topptips

Allmänt om andelsspel

Andelsspel är ett väldigt bekvämt sätt att spela på, där du överlåter allt ansvar och förtroende till spel-läggaren och själv endast behöver bistå med en insats. Spel-läggaren gör sedan allt arbete med informationsinhämtning, analys och reflektion för att slutligen landa i ett spel. Om sedan spelet resulterar i en vinst så får du tillbaka motsvarande andel av vinsten. Om du exempelvis köpt 1 av 10 andelar på ett Stryktips för 100 kr (systemets storlek är med andra ord 1000 kr) och systemet resulterar i en vinst på 37 000 kr så vinner du 3700 kr (37000/10). 

stryktipset logotype icon

Läs mer om Stryktipset

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

europatipset logotype icon

Läs mer om Europatipset

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

topptipset logotype icon

Läs mer om Topptipset

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Andelsspel finns i en rad olika former, med allt ifrån Stryktipset och Europatipset till Powerplay och Bomben. De benämns även ofta som poolspel då insatserna från alla inlämnade system slängs ihop i en gemensam pool som utbetalningen sedan härstammar från. Utdelningen baseras på hur frekvent den faktiska resultatraden förekommit bland de inlämnade systemen. Om idel favoriter vinner blir således utdelningen väldigt låg, och du kanske går back på systemet trots att du prickar in alla rätt. Andelsspel är dock klart mer komplext än gemene man tror, vilket vi kommer till lite längre ned på denna sida. 

Hur köper jag en andel?

Att köpa en andel är mycket simpelt och du behöver bara följa några få steg. 

  1. Tryck på länken på det andelsspel du vill köpa.
  2. Logga in på Svenska Spel och klicka att du vill gå med i laget. 
  3. Köp en andel. Notera att ibland kan du lyckas hinna gå med i laget men inte köpa andel. I sådana fall får du välja ett annat system eller vänta till nästa gång. 

Stream till Pool-spel

Med jämna mellanrum kan ni här på Spelarna.se dessutom komma in i gemenskapen och jobba in diverse olika poolspel på nära håll. Vi kommer att ha en Twitch-stream uppe under exempelvis Stryktipset? Där ni kan ställa alla möjliga frågor, hänga med på lite gött surr eller bara njuta av en riktigt trevlig tips-lördag. Andra gånger kommer vi ha “inför-stream” innan Europatipset, där vi går igenom våra tankar och idéer. 

+EV och komplexitet

Poolspel kan verka synnerligen simpelt. Alla spelare får tillgång till spelbolagens odds och värdering och således bör kunna ta rimliga beslut i sina systembyggen. Dock ska man vara försiktig med att endast välja understreckade (i förhållande till marknadsodds) lag. Detta är en strategi som brukas av en rad andra. Vilket kan resultera i att utdelningen trots allt ändå blir lägre än förväntat. Det gäller bland mycket annat att ha koll på hur strecken rör sig närmare spelstopp, hur de lite större systemen viktar sig, vad som kanske ännu inte prisats in etc och hur du kan skapa en någorlunda unik rad – utan att ha ett negativt väntevärde. 

Detta kommer nämnas betydligt mer utförligt i våra guider som släpps framöver, missa inte dem!