Oddsboost

Hur funkar Oddsboost?

Läs mer om hur oddsboost funkar

En odds boost har blivit det bästa sättet för bettingsidor att erbjuda nya typer av kampanjer till sina spelare men som inte strider mot de nya svenska spellagarna som begränsar reload-bonusar. För sportälskare som vill få ut maximalt av sitt oddsspelande och som vill ha chansen att vinna mer pengar så är odds boostar den spelform som man behöver hålla koll på. Vi presenterar här hur man bäst utnyttjar en odds boost och vilka boostar som är hetast på marknaden just nu.

Vad betyder odds boost?

En odds boost går under många olika benämningar beroende på vilket spelbolag som erbjuder boosten. Hos Expekt går dessa typer av bonusar under namnen Flashboost, Superboost och endast Boost, beroende på hur mycket oddsen är boostade. Betway erbjuder dagligen så kallade Betway Boosts.

Trots att benämningarna är många så fungerar alla på samma sätt. Boostade odds innebär att spelbolagen höjer oddsen på utvalda spel och matcher. Det skulle t.ex kunna vara att oddset på att AIK vinner mot Hammarby i Allsvenskan höjs från 2,0 till 3,0. Denna oddsskillnad blir betydande även om boosten brukar begränsas till en särskild maximal summa som får placeras.

Varför erbjuds odds boost?

När de nya spellagarna trädde i kraft i Sverige 2019 så begränsade det spelbolagen till att endast erbjuda sina kunder en välkomstbonus. Därmed tvingades spelbolag ta bort många kampanjer som de vanligtvis erbjöd sina kunder även efter att välkomstbonusen hade tagits emot. 

Sedan dessa begränsningar infördes har antalet odds boosts som erbjuds ökat markant. Dessa är ett sätt för spelbolagen att locka sina kunder att fortsätta placera spel även efter att välkomstbonusen har hämtats. Boostade odds klassas nämligen inte som en bonus eller kampanj. Spelbolagen har ju fritt fram att sätta vilka odds de vill. Därmed har de rätt att höja eller boosta sina odds utan att bryta mot regelverken.

Många boostade odds är så pass höga att spelbolagen inte direkt tjänar några pengar på dessa. Man kan fråga sig varför de ändå erbjuder dessa? De boostade oddsen är istället en metod för spelbolagen att locka spelare att fortsätta placera spel. Om ett spelbolag erbjuder odds boost vill de andra spelbolagen inte vara sena att haka på då konkurrensen mellan spelbolagen är hård.

Så funkar en odds boost

Som tidigare nämnts innebär en odds boost att ett eller flera utvalda odds har höjts av spelbolaget. I vissa fall skriver spelbolaget ut vilket det tidigare oddset har varit. Expekt brukar till exempel meddela sina kunder via sina marknadsföringskanaler när ett odds har boostats. Då nämner de alltid vilket det ursprungliga oddset var och hur mycket det har höjts i och med boosten. 

I andra fall kan man inte se vad det ursprungliga oddset varit. Man vet då inte med exakt hur mycket oddset har boostats, utan får helt enkelt lita på att oddset är högre än vad det skulle varit om det inte hade höjts. Det kan då vara klokt att jämföra med andra bettingsidor så man vet att man får valuta för pengarna man har placerat. 

Spelbolagen samlar oftast alla sina boostade odds under en sida. Där kan man hitta alla möjliga odds och spel som har höjts. Oddsen gäller ofta på matcher som avgörs inom de nästkommande dagarna. 

Spelbolag som erbjuder odds boost

Betway

Ett spelbolag som börjat fokusera alltmer på den svenska marknaden, inte minst genom regelbundna oddsboostar, är Betway. Betway är i grunden ett svenskt spelbolag men vars popularitet stigit framförallt på de brittiska öarna där de fått en stark förankring. Bland annat så är bolaget sponsor av Premier League-laget West Ham. Spelsajten har ett tydligt sportfokus och erbjuder mängder av grymma oddsboostar även efter det att man tagit deras välkomstbonus. Betway erbjuder dagligen nya odds boosts som finns att hitta på deras hemsida under benämningen Betway Boost.

betway logotype
bankid logoBankID
live chat logoLivechat
swish logoSwish
trustly logoTrustly
89%

100% upp till
1 000 SEK

18+ | Regler & Vilkor gäller | stodlinjen.se. För alla nya kunder hos Betway. Minsta insättning 100 kr, 6x omsättningskrav.

Expekt

När man nämner odds boostar så måste man sedermera också nämna Expekt. Spelsajten har blivit ett populärt alternativ för sportspelare inte minst för deras så kallade Flashboost. Flashboost ges ut till alla deras registrerade spelare en stund inför särskilt utvalda matcher. Flashboosten innebär en saftig höjning av oddset på en särskild marknad och innebär en unik möjlighet att ta del av förhöjda odds som inga andra spelbolag kan mäta sig med. Expekt erbjuder även Superboost, Boost och 100% matchodds. Alla dessa innebär också att oddsen höjts även om ökningen inte är lika stor som deras Flashboosts. 

expekt orange white
bankid logoBankID
live chat logoLivechat
swish logoSwish
trustly logoTrustly
75%

100% upp till
100 SEK

Hämta bonus

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Betsson

Under fliken Godbitar erbjuder Betsson en rad samlade specialspel med extra höga odds. Här brukar man också kunna hitta spel som handplockats av gänget från podcasten Tutto Balutto och som sedan höjts upp av Betsson. Betsson erbjuder även Boostade Tripplar, vilket är sammansatta utvalda tripplar som boostats upp till att bli riktigt spelvärda. Samma tripplar erbjuds också av Betsafe och Nordicbet.

betsson orange white
bankid logoBankID
live chat logoLivechat
swish logoSwish
trustly logoTrustly
93%

100% upp till
100 SEK

Hämta bonus

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Fler spelbolag som erbjuder odds boost

Boostade odds har blivit ett populärt sätt för bettingsidor att erbjuda sina spelare bättre odds och en högre spelupplevelse. Här är några av de hetaste spelbolagen just nu som erbjuder höjda odds. Bland annat har vi Betsafe och Nordicbet som erbjuder boostade tripplar då och då!

betsafe black red logo
bankid logoBankID
live chat logoLivechat
swish logoSwish
trustly logoTrustly
92%

100% upp till
1 500 SEK

Hämta bonus

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

paf white green red logo
bankid logoBankID
live chat logoLivechat
swish logoSwish
trustly logoTrustly
84%

99
freespins

Hämta bonus

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

nordicbet blue logo
bankid logoBankID
live chat logoLivechat
swish logoSwish
trustly logoTrustly
89%

100% upp till
1 000 SEK

Hämta bonus

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Odds boost som välkomstbonus

Idag erbjuder inget spelbolag en odds boost som välkomstbonus. Tidigare har dock MrGreen erbjudit en form av odds boost som välkomstbonus. Denna bonus togs bort under 2020 i och med att man nu endast får erbjuda en bonus på maximalt 100 kr. Vår förhoppning är att MrGreens odds boost kommer tillbaka år 2021.

Den tidigare bonusen som MrGreen erbjöd innebar att man själv fick välja ut ett odds där vinsten ökas med 100%. Eftersom endast den potentiella vinstdelen höjdes med 100% innebar det att ett odds på 3,0 höjdes till 5,0 och att ett odds på 4,0 höjdes till 7,0.

Begränsning av insats

Många odds boost innebär så pass höga odds att spelbolagen inte tjänar på dessa. Därför är odds boosten ofta begränsade till en maxinsats. Expekts olika boostade odds brukar exempelvis vara begränsade till en maxinsats på 100 kr. Andra odds boostar kan vara mer individuellt begränsade, vilket innebär att maxinsatsen är olika för olika spelare. 

Vad är viktigt att veta med odds boost

  • Odds boost innebär att oddsen som erbjuds är högre och bättre än de ursprungligen varit.
  • Odds boostar ses inte som en kampanj eller bonus och kan därmed erbjudas till kunder även efter att välkomstbonusen hämtats.
  • Eftersom en odds boost inte räknas som en bonus medföljer heller inga särskilda regler och villkor, så som omsättningskrav.
  • De flesta odds boostar har en begränsad summa för hur mycket som är möjligt att placera på matchen.

FAQ om oddsboost

Vilka bettingsidor erbjuder boostade odds?

Många spelbolag i sverige erbjuder odds boost. De som erbjuder flest odds boosts är Betway, Expekt, Unibet, Betsson, Betsafe, Nordicbet, Paf och Bwin.

Kan man få odds boostar även efter välkomstbonusen?

Ja. I stort sett alla boostade odds erbjuds kontinuerligt till alla spelbolagets kunder. Spelbolagen tillåts erbjuda boostade odds eftersom dessa inte räknas som en bonus eller en kampanj. Här är några populära spelbolag som regelbundet erbjuder oddsboostar;

Unibet – 100% gratisspel upp till 100 SEK
Nordicbet – 100% upp till 100 SEK
Betway – 100% upp till 100 SEK

Fördelar med odds boosts?

Fördelen med odds boost är att oddsen som erbjuds i princip alltid är de högsta oddsen som går att hitta bland spelbolag. Ibland är oddsen långt över vad de andra spelbolagen erbjuder på samma match.

Behöver man omsätta vinsten från odds boostar?

Nej. Då en odds boost inte räknas som någon bonus eller kampanj finns heller inga särskilda regler och villkor som gäller för de boostade oddsen.