Manchester City-PSG

Champions League-semifinal, rond två. Man City har redan ena benet i finalen efter 2-1-seger i Paris förra veckan och frågan är förstås om PSG kan ”studsa tillbaka” och vända på steken? Striker har tagit sig en närmare titt på kvällens jättematch.

Varningen på PSG inför denna semifinal-duell var inte helt obefogad – i alla fall inte med första mötet på näthinnan. PSG hade då ett fint grepp på händelserna och ledning 1-0 i paus, siffror som var i underkant. City steppade dock upp i andra och fick 1-1 i 64:e minuten, väldigt billigt… Ett inspel från De Bruyne letade sig hela vägen in i mål efter en rejäl missbedömning av Navas i PSG-målet. Lätt chockade släppte Paris också in 1-2 bara sju minuter senare och helt plötsligt var City i förarsätet. När sedan Gueye drog rött (avstängd ikväll) i 77:e minuten fick PSG bara försöka hålla ned siffrorna för att hålla mötet vid liv. xG slutade totalt på ca. 1.60-0.90 till PSG vilket ger en fingervisning om hur det såg ut.

Stora frågan ikväll är hur pass fit Mbappé är? Han stod över mot Lens (seger 2-1) i lördags p.g.a. skada och är listad som ”tveksam” idag. Känslan är att han är tillräckligt OK för att starta, men glöm inte att följa upp detta (jag utgår i från spel här i analysen). Om Pochettino väljer den offensiva taktiken lär Verratti kliva ned ett steg i banan (i och med Gueyes avstängning) och t.ex. Draxler bildar ”offensiva fyra” med Di Maria, Neymar och Mbappé. Det kan även bli lite mera broms och sätta in Danilo eller Herrera på Gueyes position. För City är truppläget fortsatt strålande och frågan är egentligen bara vilken startelva Pep väljer – den med eller utan striker?

Spelmässigt finns det – förstås – olika vägar att gå. Nu utgår jag ju från att Mbappé är OK och spelar – MEN skulle han saknas från start, så kan de snabba t.ex. ta position på Asian Under 3 till 1.97 på Pinnen med gott samvete (droppgaranti). Jag tänker dock som sagt positivt kring honom och då tycker jag faktiskt att något slags ”skrällspel” lockar mest. City är väldigt klar favorit på 1X2-marknaden (nedan en graf från Betinasia på hur oddset på City-ettan rört sig fram till att detta publiceras).

Manchester City-PSG

Visst har City bra chans – tiden talar verkligen för laget – men för det första så räcker oavgjort (och t.o.m. 0-1-förlust) för avancemang. Dessutom tycker jag att Paris visade att man verkligen kan störa i första mötet. Självklart hade det passat ännu bättre om City varit tvunget att forcera framåt, men PSG lär ändå få sina chanser. Jag väljer Paris Asian +1 till 1.80 på Bethard (d.v.s. full vinst om Paris minst klarar oavgjort och insatsen åter om man förlorar med uddamålet) och hoppas på en riktigt spännande match. TV-peng? Hmm, Kambi har 3.05 på att Mbappé gör mål. Den kan vara småkul (men glöm som sagt inte bort att följa upp så att han startar…).

100% upp till
1 000 SEK

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se