europatipset logotype icon

Europatipset

Europatipset

Lär dig hur Europatipset funkar

Vad är Europatipset?  

Europatipset är precis som Stryktipset ett poolspel som tillhandahålls av Svenska Spel. Genom att tippa 1, X eller 2 i 13 fotbollsmatcher från Europas största ligor tar man chansen att ta del av vinstpotten som delas ut!

Europatipset Tips   

Det finns mycket man ska väga in när man ska placera en Europatips rad och för nybörjare kan det vara svårt att veta i vilken ände man ska börja. Vi presenterar här våra främsta tips på hur man bäst spelar på Europatipset

europatipset logotype icon

Spela Europatipset

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

1. Spela tillsammans med andra.

Att spela flera ökar inte bara underhållningen utan också potentiellt vinstchansen. Genom att man går in flera på en kupong innebär det givetvis att man är flera som delar på vinsten. Men samtidigt kan man då också tippa med fler rader. Med hjälp av andra som har annan kunskap innebär det också att man kan täcka fler kunskapsområden. På så sätt kan man göra mer informerade tips och hitta skrällarna på kupongen. 

2. Allt kan hända i fotboll

Man kan känna att man lagt den perfekta raden men lyckas ändå inte vinna. Det är vanligt och lite av charmen med Europatipset. Däremot gäller det att inte ge upp när detta händer utan var beredd på att ha tålamod. Förr eller senare kommer din insats ge utdelning! I synnerhet om du är beredd på att lägga ner jobbet som krävs för att lyckas träffa in de rätta matcherna och resultaten. 

3. Samla in råd och tips utifrån

Det finns många experter vars kunskap är ovärderlig som också har lång erfarenhet av att tippa. Här hos oss presenterar vi dessutom dagliga tips och analyser för att du som spelare ska öka dina chanser till vinst! Så om du vill ha lite hjälp på traven i vissa matcher, ta del av experters råd och tips för att öka dina vinstchanser. 

4. Lägg ner tiden som krävs

I slutändan kokas det mesta ner till just tid. Om du är villig att lägga ner tid på att scouta lagen som ska spela senare kan du minimera förluster som baseras på okunskap. Slumpmomentet som kan uppstå i fotboll kan vara svårt att undvika, till exempel om en spelare skulle bli skadad, men samtidigt finns det mycket information som kan ge signaler om hur bra ett lag förväntas prestera. Se därför till att lägga ner tiden som krävs för att öka dina vinstchanser och läs på innan!

Andelsspel på Europatipset 

Att vara en del av ett andelsspel innebär att man köper en andel i ett större system. Att fler är med och bidrar till ett större system har många fördelar. En stor fördel är att systemet och insatsen blir större. För det andra är en annan klar fördel att andelsspelare brukar vara rejält inlästa och spenderar timtals med att göra sin research inför varje system som ska läggas. Hos Svenska Spel kan man gå med i olika typer av andelsspel inför varje Europatips omgång. Så se till att spana in andelsspelen hos dem och samtidigt ta del av de dagliga tips och analyser som du hittar här hos oss för att maximera dina vinstchanser. 

Rätta Europatipset

Europatipset avgörs vanligtvis på söndagar. Hos Svenska Spel kan man klicka på fliken “Mina Spel” för att följa matcherna live. Det går även att rätta de spel som har placerats. Eventuella vinster betalas sedan ut så fort systemen är rättade. Fördelarna med att spela på Europatipset om man jämför med Stryktipset är att Europatipset innehåller ett bredare utbud av matcher och ligor. När man spelar på detta tipset så kan kupongen innehålla alltifrån matcher i Sverige, Spanien, Italien och England. Till skillnad från Stryktipset som ofta innehåller Championship och lägre ligor, så innehåller Europatipset de främsta ligorna och de största lagen. Detta gör att man inte behöver ha lika gedigen fotbollskunskap för att ändå kunna placera välinformerade spel och ha större chans på vinst. För att ta del av detta tips krävs att man lämnar in sina rader innan spelstopp. Det brukar vara på söndagar klockan 14.29. 

europatipset logotype icon

Spela Europatipset

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Europatipset Utdelning

Likt Stryktipset och andra liknande system så är utdelningen på Europatipset helt beroende av hur många som spelar och hur mycket pengar som omsätts under omgången. Till skillnad från Stryktipset så är man som ensam vinnare inte garanterad 10 miljoner. Men samtidigt så kan man räkna med miljonbelopp om man står som ensam vinnare. Bara under 2020 så har ett par spelare kammat hem en miljonvinst på endast 16 spelade kronor som ensamma vinnare på Europatipset.

Vill man ha större chans på att vinna en jackpott så bör man få in ett antal skrällar som är kupongrensare. Detta gör att ens vinst kan bli riktigt hög! Då Europatipset inte har lyckats etablera sig på samma sätt som till exempel Stryktipset så är omsättningen inte lika hög. Men däremot är fördelen med detta att konkurrensen inte är lika stor och möjligheterna bättre att vinna stort

65 % utdelning i form av vinster

Hur stor utdelning på Europatipset beror alltså på en rad olika faktorer. Alla insatser som satsas på Europatipset läggs ihop till en stor pott. Av denna pott delar Europatipset sedan ut 65% i form av vinster. 39% av dessa delas ut till alla vinnare som lyckas pricka in 13 rätt. 22% till alla med 12 rätt, 12% till alla med 11 rätt och 25% till alla med 10 rätt. Skulle det inte bli någon utdelning på 10, 11, 12 eller 13 rätt flyttas pengarna över till nästa omgång. Det läggs då till som en jackpottvinst. 

Eftersom vinsterna beror helt på hur många spelare som får dela på potten så blir vinsten större om det inträffar många skrällar i matcherna på kupongen till exempel. Skillnaden på om många skrällar inträffar eller om alla favoriter vinner kan vara mycket stor i slutändan. Om man vill öka chanserna att vinna, men också minska vinsten, så kan man välja rader med många klara favoriter. Om man istället föredrar att ta chansen att vinna mycket men minska vinstchansen så bör man inkludera lagen som inte är lika stora favoriter.

Analys & Förslag Europatipset

Oavsett om man är nybörjare eller rutinerad Europatipset tippare så kan man alltid gynnas av att ta del av de senaste och bästa analyserna. Hos oss hittar du just detta! Här kommer dagliga tips på de bästa spelen och allt inför helgens Europatipset och Stryktipset. Med de senaste förslagen och tipsen så kommer du som ett resultat av detta att få ett övertag gentemot andra. Eftersom att du får all information du behöver för att hitta de mest troliga skrällarna och kupongrensarna!

europatipset logotype icon

Spela Europatipset

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

FAQ om Europatipset

Vad är Europatipset?

Europatipset påminner om Stryktipset då de på samma sätt erbjuder sina tippare 13 matcher. På Europatipset får man ett större utbud av de bästa europeiska ligorna som Allsvenskan, Serie A, La Liga och Premier League. Välj 1, X eller 2 och använd halv- och helgardering för att öka vinstchanserna och få in minst 10 rätt för att kamma hem en vinst. Som ensam vinnare på Europatipset kan miljonvinster vänta!

Vad kostar Europatipset?

Europatipset kostar en krona per rad. För varje halvgardering dubblas insatsen och för varje helgardering tredubblas insatsen. Spelombuden har en minsta gräns på 2 rader. Hos Svenska Spel kan man placera en enkel rad om man skulle vilja.

Vad ska man tänka på när man spelar på Europatipset?

Det är bra att samla på sig så mycket information som möjligt om varje lag och match så att man har större chans att identifiera skrällarna på kupongen, vilket i slutändan är det som ger stora vinster.

Ta del av experters och kunnigas råd. Det finns många tippare som har god kunskap om Europatipset och som gärna delar med sig av sina bästa analyser.

Använd dig av hel- och halvgarderingar på matcher du är osäker på. Allt kan hända i fotboll och det finns inga garanterade vinster på kupongen!
Spela tillsammans med vänner och bekanta genom andelsspel och dela med er av er kunskap för att öka vinstmöjligheterna.

Hur rättar man Europatipset?

På Svenska Spels hemsida kan man rätta sina Europatips. Klicka på “Resultat”, välj “Europatipset” och sedan det datum som är aktuellt för dina tips.

Man kan också logga in på Svenska Spels hemsida med hjälp av mobilt BankID och sedan gå till “Mina spel”. Där kan man även följa matcherna live och hitta statistik och analyser av lagen som ingår i veckans tips.