Europa League-semifinaler

Fördel England i Champions League – både Chelsea och framförallt Manchester City i förarsätet efter den första ronden. Frågan är om den röda tråden fortsätter genom Europa League? Striker har tagit en titt på Manchester United-Roma samt Villarreal-Arsenal inför kvällens matcher.

Man United-Roma

Den på förhand ojämnaste duellen – Man Utd står i ca. 1.35 på att gå vidare. Ett marknad som vissa bolag släppte odds runt 1.50 på. I kvällens match är oddset på rak seger runt 1.55 i skrivande stund och huvudlinan på Asian Handicap är -1. Jag säger inget om det stora favoritskapet, faktum är att jag gillar den sidan mer. Uniteds truppläge är behagligt med endast Jones och Martial skadade sedan en tid tillbaka. Rashford sägs vara redo efter att ha stått över träning p.g.a. en fotskada. I 0-0-matchen borta mot Leeds senast byttes Cavani, Pogba och Van de Beek in – en talande situation om bredden. xG var 0.22-1.12 (källa: Understat) vilket understryker den defensivt starka insatsen. United har bra kontroll på andraplatsen i Premier League och kan lägga fullt krut på Europa League och försöka nå finalen. Roma då? Mja, efter avancemanget hit har laget förlorat borta mot Torino (1-3) och senast Cagliari (2-3), samt där i mellan klarat 1-1 hemma mot Atalanta med en STOR portion tur. Glappet till lokalkonkurrenten Lazio har växt och greppet om den bleka sjundeplatsen (= Europa Conference League) har försvagats. Insatsen mot Cagliari var förvisso ett steg framåt spelmässigt, men givetvis oroväckande att på nytt släppa till så mycket bakåt. Positivt att Ibanez, då avstängd, är tillbaka. Samtidigt minus att hans bakckollega, Mancini, sonar straff denna gång. Ett par skador (Pedro och Zaniolo) hänger kvar och Mkhitaryan har inte riktigt kommit igång efter sitt skadeuppehåll. Kanske lossnar det mot sin gamla klubb? Troligtvis ett måste om Roma ska kunna utmana. Jag tror Manchester United kommer föra spelet ganska bestämt och segerchansen bör vara mycket god. Betssongruppen erbjuder 1.95 på Asian -1, det känns OK ned till 1.90.

betsson orange white

100% upp till
100 SEK

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Villarreal-Arsenal

Som sagt en betydligt öppnare duell enligt oddsen – Arsenal står i nuläget i 1.65-1.70 på att gå vidare. Stora frågan blir förstås – är Arsenal verkligen så pass mycket bättre? Jag tvekar. Jag tvekar verkligen. Har lyft Villarreal flera gånger tidigare i olika sammanhang och bl.a. tryckt på lagets Europa League-specialist till coach, Emery Unai. Förstås en väldigt mjuk faktor när allt kommer omkring, men jag är säker på att han ringat in detta som högsta prioritet nu under slutspelet, i synnerhet mot sin gamla klubb. Truppläget som tidigare stört är numera behagligt (bara Iborra skadad sedan länge) och jag förväntar mig en stark insats. 1-2-förlusten hemma mot Barcelona senast inget att skämmas över – efter utvisningen på Trigueros i 65:e minuten var den dagen förstörd. Arsenal föll också senast i ligaspelet – 0-1 hemma mot Everton. Utan flera nyckelspelare (bl.a. både Aubameyang och Lacazette) ska sägas och rapporterna inför kvällen tyder på att en eller ett par är tillbaka. ”Gunners” står på tionde plats i PL-tabellen och gör en rätt svag säsong. Därav tvekan tidigt i detta stycke – jag är inte ens säker på att man är bättre än ”den gula ubåten”… Jag ser två potentiella vägar att gå här – antingen Villarreal att gå vidare till 2.30 hos Betssongruppen, eller Asian 0 i kvällens match till 1.86 på Betway. Tycker dessa funkar ned till 2.20 resp. 1.80.

betway logotype

100% upp till
1 000 SEK

18+ | Regler & Vilkor gäller | stodlinjen.se. För alla nya kunder hos Betway. Minsta insättning 100 kr, 6x omsättningskrav.

18+ | Regler & Vilkor gäller | stodlinjen.se. För alla nya kunder hos Betway. Minsta insättning 100 kr, 6x omsättningskrav.