Europa League-semifinaler, rond II

Det har gått en vecka sedan första mötena mellan Manchester United-Roma och Arsenal-Villarreal i Europa League-semifinalerna. Den gången rekade ”Striker” United Asian -1 och Villarreal Asian 0 (samt att gå vidare) med lyckat utfall – och frågan är förstås hur tankarna går inför kvällens returer?

Roma-Manchester United

Börjar med den mera avslagna duellen – United har förstås redan allt utom högra lillfingret i finalen efter 6-2-seger hemma. Trots Roma-ledning 2-1 i paus kändes det som att United hade betydligt mera att ge – inte minst med tanke på att Roma tvingades byta klart redan i 37:e minuten p.g.a. skador på Veretout, Lopez och Spinazzola. Det blev total överkörning i andra halvlek och United tog verkligen chansen – 5-0 säger allt. Precis som då har United på nytt ett behagligt truppläge, det är bara David James som ser ut att falla bort p.g.a. sjukdom. Hur sedan Ole-Gunnar väljer att rotera och formera laget är en annan femma – självklart lär det bli en del ”reserver” som kommer få chansen från start. För Roma är det värre – ingen av de skadade senast ser ut att komma till spel ikväll (definitivt inte Lopez) och några skador (El Shaarawy, Zaniolo m.fl.) hänger kvar sedan lång tid.

Antingen blir det här en väldigt avslagen historia med två lag som egentligen bara spelar av matchen och istället siktar på helgens ligamatcher. Eller då blir det ”rock´n´roll” där Roma kör all in och att United flyter med. Jag hoppas och tror lite mer på sistnämnda – om elvorna blir som förväntat har vi ett Roma med t.ex. Pellegrini, Mkhitaryan och Dzeko i offensiva roller och Cavani, Rashford och Fernandes i dito för United. Dzeko och Cavani utpräglade måltjuvar som ALLTID söker nätet, nästan oavsett matchens värde. Krysset borde vara tämligen dött och min första tanke vara att ta ställning för raka tvåan på United. Jag väljer dock lagmålmarknaden och Asian över 2 på Pinnacle, som tickat upp till 2.23.

pinnacle logo odds

Högst odds!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se


Arsenal-Villarreal

Helt andra förutsättningar här efter 2-1-seger för Villarreal i första mötet. Det såg länge ut som att Villarreal skulle koppla järngrepp, ledning 2-0 i paus och Ceballos utvisad i 57:e minuten – hade 3-0 kommit då hade det i stort sett varit ”schack matt”. Nu fick dock Arsenal en mycket billig straff och 2-1 i 73:e och när sedan Villarreal drog rött (Capoue) i 80:e, så hade ”Gunners” även hugg på 2-2. Truppmässigt har Arsenal Ceballos avstängd, men i övrigt kan läget ljusna – Aubameyang på gång efter sjukdom och lär starta, sedan frågetecken för Lacazette, Luiz och Tierney där ingen fanns med från start i första mötet (Luiz bänk). Villarreal har Capoue avstängd samt skador på Foyth och Iborra där ytterbacken Foyth startade i hemmamötet. Lillplus Arsenal på denna punkt, men är det tillräckligt?

Tveksamt. Mycket tveksamt. Jag tycker inte att Arsenal imponerar och det lär behövas en högre växel för att vända detta underläge – trots fördel av hemmaplan på Emirates. Villarreal föll visserligen i senaste bortamatchen i ligan (1-2 Alaves), men har annars radat upp starka bortaresultat hela 2021, både i ligan och ute i Europa. Visst att Capoue och Foyth saknas ikväll, men där ersätter nog Coquelin (f.d. Arsenal…) och Gaspar på bra sätt. Jämfört med hur skadesituationen varit tidigare under säsongen, så är läget faktiskt behagligt – inte minst på de offensiva positionerna. Vem av Alcacer och Bacca startar på topp tillsammans med Moreno? Trevlig bredd… EL-specialisten Emery Unai har sin taktik klar inför kvällen och matchbilden bör passa mycket bra med ett Arsenal som förr eller senare måste forcera. Villarreal har god chans att klara minst oavgjort och jag hugger Betssongruppens Asian +0.5 till fina 2.07. Har mycket svårt att ge Arsenal mer än 50% segerchans.

betsson orange white

100% upp till
100 SEK

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se