EM: Semifinaler

24 har blivit 16, 16 har blivit 8 och har 8 blivit 4. Det är dags för semifinaler över dagarna två – Italien-Spanien på tisdag och England-Danmark på onsdag. Det är Wembley som gäller och visst ser man som fotbollsälskare fram emot detta väldigt mycket. Daniel ”Striker” Domeij på Spelarna.se-redaktionen har tagit sig en titt på duellerna med bettingen i fokus.

Tisdag 6 juli

Italien-Spanien (Wembley Stadium, London, kl. 21:00)

Oj oj, vilken duell. Det finns så många olika vinklar på rivalitet att man inte vet var man ska börja… Två landslag som knappt vet hur det är att förlora sett till de senaste tre åren – Italien är obesegrat sedan 0-1 mot Portugal i Nations League hösten 2018 och Spanien har bara ett nederlag under samma tidsintervall (0-1 mot Ukraina i Nations League i höstas). Italien imponerade stort i främst första halvlek mot Belgien i kvartsfinalen, men fick betala – Spinazzola, som varit en av EM:s bästa spelare, blev skadad och saknas. Emerson trolig ersättare och i övrigt är läget bra. Chiellini var åter senast och bildade cement som mittback tillsammans med Bonucci. Frågan är om formlöse Immobile behåller sin startplats i offensiven? Skulle inte förvåna om Mancini formerar om. Spanien kan tvingas till en förändring – Sarabia är tveksam p.g.a. skada, men även om han varit bra så finns fin kvalité i truppen att ersätta.

Vilka tar sig vidare till finalen då? Hmm, svårt, men nog ska Italien ses som knapp favorit. Oddset på Asian 0 och DNB har dock droppat från 1.80+ ned till 1.74 sedan oddssläpp och därmed har det lilla värdet försvunnit. Skulle den studsa upp till minst 1.80 tycker jag att det är OK.

Onsdag 7 juli

England-Danmark (Wembley Stadium, London, kl. 21:00)

Liksom Italien och Spanien, så hade både England och Danmark fördel av hemmaplan genom hela gruppspelet. England spelade dessutom här på Wembley i åttondelsfinalen, för att senast i kvarten vara i Rom för att städa av Ukraina med solklara 4-0. Den på förhand ”utstakade” drömresan händer och att man nu har just Danmark som sista hinder innan finalen är förstås fantastiskt. Tycker förstås de flesta från England… Detta Danmark har dock ett svårslaget go i laget – inte minst efter det som drabbade Eriksen i första matchen. Spelarna har verkligen knutit samman och ser ut att spela varje sekund för Christian, något som ger otrolig effekt. Truppläget är – förutom Eriksen – behagligt med både Wass och Poulsen redo att starta, men Hjulmand lär nog starta med samma lag som mot Tjeckien i kvartsfinalen. Bra läge även för England – frågan är väl bara hur Southgate formerar laget taktiskt, t.ex. för att försöka neutralisera Maehle, som haft fest på sin kant genom hela EM.

Inget snack om att England är ganska tydlig favorit hemma mot Wembley, men det kommer garanterat inte flyta lika enkelt som mot Ukraina. Jag tror Danmark kommer bjuda upp till rejäl dans och sneglar mer på plusset än minuset. Landar dock till slut i över 2 Asian till 1.76 inne på Bethard. Jag vet, England har ännu inte släppt in mål, men motståndet har – bortsett Tyskland i åttondelsfinalen – inte alls skrämt och jag väljer att inte fokusera för mycket på det. Jag väger heller inte in Nations League-mötena i höstas som slutade 0-0 på Parken och 1-0 till Danmark här på Wembley. Tror denna semifinal kommer präglas mer av offensiven, inte minst då hela 60 000 åskådare tillåts på semifinalerna och finalen. Det kommer vara en fullständigt enorm stämning, som garanterat ger spelarna rejäla energiboostar. Ge oss typ 2-2 och drömfotboll!

bethard logo black yellow

Höga odds!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *