EM: Åttondelsfinaler

Efter 13 intensiva speldagar är gruppspelet över och 24 lag har blivit 16 – dags för slutspel och åttondelsfinaler! Daniel ”Striker” Domeij på Spelarna-redaktionen har tagit sig en titt på de åtta duellerna – med bettingen i fokus – och landat i följande. Notera att de bästa dragen finns under ”Aktuella speltips” på startsidan.

Lördag 26 juni

Danmark-Wales (Johan Cruyff ArenA, Amsterdam, kl. 18:00)

Från att nästan ha blivit utknockade i första matchen med Eriksen-dramat och 0-1 mot Finland, så står nu danskarna med oerhört gott mod efter 4-1 mot Ryssland i sista gruppspelsmatchen, en andraplats i grupp B och ett härligt go i laget. Dessutom klar favorit på oddsen mot ständigt underskattade Wales och eventuellt en långt ifrån omöjlig kvartsfinal mot Nederländerna eller Tjeckien om man når dit. Spännande läge för detta Danmark, som växt rejält med Hjulmand vid coachrodret. Oddsen då? Mja, jag hade hoppats på högre på rödvitt och lutar faktiskt lite mer åt Wales+ i skrivande stund. Tycker trion Bale-James-Ramsey sett mycket fina ut för grupp A-tvåan och då står faktiskt inget försvar säkert. ComeOn ståtar med 2.09 på Wales +0.5 (Asian) och det blir mitt val med en kniv i ryggen.

comeon real logo

300% upp till
750 SEK

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Italien-Österrike (Wembley Stadium, London, kl. 21:00)

Frågan är om något lag imponerade lika mycket som Italien under gruppspelet? Möjligtvis något lag i en enstaka match, men inte över alla tre, även om både Nederländerna och Belgien också landade på nio poäng. 7-0 i målskillnad talar ett tydligt språk och det kanske mest lovande är hur sammanhållningen och glädjen i truppen verkligen bubblat av harmoni. Självklart gäller italienarna som klara favoriter mot grupp C-tvåan Österrike, men nog har oddset blivit lite väl nedpressat i stöveln? Ungefär på samma nivå som Italien-Schweiz i gruppspelet, då på hemmaplan i Rom. Visst, seger med 3-0, men ändå. Det är första matchen utanför Rom och givetvis påverkar det sannolikheterna. Dessutom är ”pappa” Chiellini tveksam p.g.a. skada – något man måste följa upp innan något spel läggs. Österrike har förvisso också ett par tveksamma (Laimer och Baumgartner), men det är inte av samma vikt, tror jag. Österrike +1.25 (Asian) till 1.74 på Betsson närmast för mig.

betsson orange white

100% upp till
100 SEK

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Söndag 27 juni

Nederländerna-Tjeckien (Puskás Aréna, Budapest, kl. 18:00)

Precis som Italien blev det full pott i gruppspelet för Nederländerna, på hemmaplan i Amsterdam. 8-2 i målskillnad mot Ukraina, Österrike och Nordmakedonien är fint, men de orangea har ännu inte blivit testade ”på riktigt”. Vägen till semifinal relativt öppen med Tjeckien här och vinnaren mellan Danmark och Wales i en eventuell kvart. Jag tror dock Tjeckien är en hårdare nöt att knäcka än många tror. Visst blir det tufft för Kalas och co. i backlinjen där dessutom vänsterbacken Boril är avstängd, men lyckas man få bukt med Nederländernas superba offensiv, så är mycket vunnet. Defensivt finns det klara brister för Nederländerna och med Leverkusen-Schick som riktigt fin striker kan tjeckerna överraska. Betsafe erbjuder 2.31 på Tjeckien +0.5 (Asian), samma sak som att boka Nederländerna till 1.76, vilket INTE alls skrämmer på neutral mark.

betsafe black red logo

100% upp till
1 500 SEK

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Belgien-Portugal (La Cartuja Stadium, Sevilla, kl. 21:00)

En av de tyngre duellerna och faktiskt den som enligt oddsen numera bedöms som mest öppen – förutom England-Tyskland. Dessutom, kul ”match i matchen” med C.Ronaldo (fem mål) vs Lukaku (tre mål), som är favoriterna till att bli skyttekung. Det kom tidiga pengar på Portugal när oddsen släpptes igår kväll (läs: onsdag) vilket givetvis drivit upp Belgien-sidan, som jag nu tycker kittlar mest. Visst, närheten till Sevilla och värmen talar för Portugal, men i grunden håller jag Belgien högre. Efter att ha varit en snackis i flera mästerskap i rad kan det vara dags för en fullträff. Portugal har dessutom ytterbacksstrul i och med Semedos skada senast, han som ersatt saknade Cancelo. Även Danilo är ett frågetecken p.g.a. skada och detta bör man följa upp närmare match. Belgien 0 (Asian) 1.78 på Pinnacle klickas.

pinnacle logo odds

Högst odds!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Måndag 28 juni

Kroatien-Spanien (Parken Stadium, Köpenhamn, kl. 18:00)

Kroatien fixade slutpelet i andra halvlek mot Skottland i sista matchen – 1-1 blev till seger 3-1 efter bl.a. ett drömmål av Modric och den hittills klart bästa insatsen. Frågan är förstås om den höga potentialen visar sig igen och kanske t.o.m. på en ännu högre nivå? Det lär behövas för att utmana Spanien, som visserligen ”bara” blev tvåa efter Sverige i E-gruppen, men som stundtals faktiskt sett bättre ut än i alla fall jag trodde. Dessutom fin ”boost” av att mittfältsgeneral Busquets är tillbaka efter Covid-19. Spanien släpptes runt 1.90 på rak seger, vilket gillades av många, och har droppat ca. två tiondelar. Faktiskt så mycket att jag kikar mer på Kroatien-sidan… Jag håller inte Spanien som någon topp i turneringen och Kroatien har som sagt väldigt hög potential när stjärnorna drar åt samma håll. Kroatien +1 (Asian) till 1.83 på Pinnacle gillas.

pinnacle logo odds

Högst odds!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Frankrike-Schweiz (National Arena Bucharest, Bukarest, kl. 21:00)

Frankrike tog – men en del om men – hem ”Dödens grupp” och behåller titeln som favorit till slutsegern. Aktierna har dock inte direkt stärkts efter gruppspelet, utan snarare försvagats i och med att några andra kandidater visar mer. Man har dessutom hamnat på den tyngre sidan med bl.a. Italien, Belgien, Spanien och Portugal, så nu blir det verkligen upp till bevis. Schweiz då? Mja, laget räckte inte alls till mot Italien, men gjorde rätt bra insatser mot både Wales (1-1) och Turkiet (3-1). Att möta storebror och grannen Frankrike är förstås oerhört inspirerande, men jag har inte lika lätt att se skräll här som i flera av de andra duellerna. Bra trupplägen för båda i skrivande stund och måste jag välja sida, så blir det favoritkepsen på. Nordicbet har 2.06 på Frankrike -1 (Asian), det ser OK ut.

nordicbet blue logo

100% upp till
1 000 SEK

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tisdag 29 juni

England-Tyskland (Wembley Stadium, London, kl. 18:00)

Tja, vad säger man… BAAM! Den klart hetaste kampen, även om förstås alla matcher har något och är intressanta. Det finns så mycket historia och prestige att titta tillbaka på när det kommer till dessa två nationer. Åttondelsfinal i VM 2010 är det senaste mästerskapsmötet och då vann Tyskland med hela 4-1 som knapp underdog. Det är faktiskt nästan exakt samma odds nu elva år senare, skillnaden är att England har – som enda lag i slutspelet – fördel av hemmaplan. Nu har jag förvisso rekat Tyskland till 10 ggr i odds som slutvinnare, innan turneringen, men jag tycker faktiskt inte laget har övertygat bortsett från stora delar av Portugal-matchen (4-2). England har heller inte varit wow, men i alla fall sett stabilt ut bakåt, och framåt finns det en del puttrande potential (t.ex. Kane…). Tyskland går ALDRIG att räkna bort, jag vet, men i kraft av hemmaplan ger jag England ett knappt favoritskap. 1.88 på England 0 (Asian) på Pinnacle om jag måste välja.

pinnacle logo odds

Högst odds!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Sverige-Ukraina (Hampden Park, Glasgow, kl. 21:00)

Sist, men långt ifrån minst – den ”blågula bataljen” i Glasgow. Bara trist att det inte blir någon publikfest, det var knappt 10 000 på läktarna på Hampden under gruppspelet och i och med skottarnas sorti och inreserestriktioner, så lär vi få se ännu färre nu. Sverige kommer med självförtroendet på topp efter gruppsegern samtidigt som Ukraina var helt under isen i sista gruppspelsmatchen, men ändå klarade sig vidare som sista trea. Kan verka som jättefördel Sverige – vilket man förstås hoppas – men det finns en hel del kunnande i Ukraina i spelare som Zinchenko, Yarmolenko, Malinovsky och Yaremchuk. Olsen måste vara på samma höga nivå, den saken är klar. Jag tycker dock ändå att Sverige-sidan oddsmässigt ligger lite närmare. William Hill har 2.03 på Sverige -0.25 (Asian), det blir mitt val.

william hill logo blue

Free bet
500 SEK

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se