EM 2021 | Dagens match 7 juli

Onsdagens EM-schema

  • 21:00 England-Danmark (”Dagens FSport-match”)
Fsport

Spela Fantasy!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Brings SuperSjua

Utmana Spelarnas Supersjua på Fsport.se

England-Danmark

Tid: 21:00
Kanal: SVT1

Målvakt

Schmeichel (DAN)

Den väsentliga prisskillnaden målvakterna emellan gör att jag går för Schmeichel här. Lär behöva göra några svettiga räddningar, som gör att poängen trillar in.

Backar

Shaw (ENG)

I min mening en av Englands bästa spelare denna turnering och han bidrar stort till spelet både till och på den offensiva tredjedelen. Har redan tre assist.

Maehle (DAN)

En av EM:s stora sensationer när han stormat fram längs vänsterkanten match efter match. Billigare än någonsin nu i och med utgångsläget för Danmark, men i denna form kan han hota vilket lag som helst.

Mittfältare

Mount (ENG) – Vice kapten

En Southgate-favorit som var tillbaka i elvan senast och troligtvis får chansen igen. Bra kreatör som kommer försöka hitta in mellan linjerna på Danmark.

Höjbjerg (DAN)

Har överraskande nog varit en av spelarna i turneringen som legat bakom flest skott – hans roll i landslaget är mer offensivt präglad jämfört med klubblaget. Står på tre assist så här långt.

Forwards

Sterling (ENG) – Kapten

En av EM:s bästa spelare och kostar såklart därefter, men med hans form och Englands favoritskap vågar jag inte peta honom. Kan mycket väl komma nya mål ikväll.

Sancho (ENG)

Sancho gjorde sin första start senast och var bra utan att briljera. Svårt att sia om han får chansen igen, men då räddas jag väl som vanligt av FSports automatiske ersättare…

Fsport

Spela Fantasy!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Speltips till England-Danmark (kl. 21:00)

Liksom Italien och Spanien, så hade både England och Danmark fördel av hemmaplan genom hela gruppspelet. England spelade dessutom här på Wembley i åttondelsfinalen, för att senast i kvarten vara i Rom för att städa av Ukraina med solklara 4-0. Den på förhand ”utstakade” drömresan händer och att man nu har just Danmark som sista hinder innan finalen är förstås fantastiskt. Tycker förstås de flesta från England… Detta Danmark har dock ett svårslaget go i laget – inte minst efter det som drabbade Eriksen i första matchen. Spelarna har verkligen knutit samman och ser ut att spela varje sekund för Christian, något som ger otrolig effekt. Truppläget är – förutom Eriksen – behagligt med både Wass och Poulsen redo att starta, men Hjulmand lär nog starta med samma lag som mot Tjeckien i kvartsfinalen. Bra läge även för England – frågan är väl bara hur Southgate formerar laget taktiskt, t.ex. för att försöka neutralisera Maehle, som haft fest på sin kant genom hela EM.

Inget snack om att England är ganska tydlig favorit hemma mot Wembley, men det kommer garanterat inte flyta lika enkelt som mot Ukraina. Jag tror Danmark kommer bjuda upp till rejäl dans och sneglar mer på plusset än minuset. Landade till slut i över 2 Asian till 1.76 inne på Bethard – som nu gått upp till 1.82 (på Pinnacle). Jag vet, England har ännu inte släppt in mål, men motståndet har – bortsett Tyskland i åttondelsfinalen – inte alls skrämt och jag väljer att inte fokusera för mycket på det. Jag väger heller inte in Nations League-mötena i höstas som slutade 0-0 på Parken och 1-0 till Danmark här på Wembley. Tror denna semifinal kommer präglas mer av offensiven, inte minst då hela 60 000 åskådare tillåts på semifinalerna och finalen. Det kommer vara en fullständigt enorm stämning, som garanterat ger spelarna rejäla energiboostar. Ge oss typ 2-2 och drömfotboll

pinnacle logo odds

Högst odds!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se