CL-kvartsfinaler med sting

Tidigare idag lottades kvartsfinalerna i Champions League med Chelsea som ”vinnare” då nederlagstippade Porto drogs in. Matcherna spelas den 6-7:e samt 13-14:e april och Spelarna.se tog sig en titt på de fyra duellerna.

Porto-Chelsea

Som sagt, Chelsea drog ”drömlotten” i form av Porto, som slog ut Juventus i åttondelsfinalen. Givetvis ingen skrattmatch för Chelsea, men nog ser Tuchels gäng bättre ut än på mycket länge. Sett till gruppspelsmötena från 2015 slutar denna duell 3-2 till Chelsea (2-0, 1-2), men skillnaden på lagen är större nu – till Londonklubbens fördel. Noterar att Chelsea INTE är kvartsfinalernas största favorit på ”gå vidare”-oddsen – Manchester City beräknas ha ännu större chans mot Dortmund…

Manchester City-Dortmund

Det är nio år sedan dessa två möttes i CL-sammanhang – den gången i gruppspelet och fördel Dortmund efter 1-1 borta och 1-0 hemma. Det året gick Dortmund hela vägen till final och föll mot B.München (1-2). Det är onekligen annat ljud i skällan nu… Manchester City rankas som favorit till sluttiteln och även om Dortmund har Haaland som mycket hög topp, så ska mycket till för att de gula ska dra längst.

Real Madrid-Liverpool

Om pulsen ännu inte ökat, så gör den det nog nu… En högintressant duell där den regerande mästaren, Liverpool, står som knapp men tydlig favorit på oddsmarknaden. Precis det motsatta jämfört med finalen 2018 då Real var i favoritsitsen (ca. 1.70 i odds) och infriade trycket med en 3-1-seger. Bale stor hjälte då med både 2-1- och 3-1-målet – med stor hjälp av dåvarande Pool-keepern Karius… En svår match att glömma.

B.München-Paris SG

Pulshöjare nummer 2 – tvåan mot trean sett till slutvinnaroddsen i skrivande stund OCH repris på finalen från ifjol. Den gången var BM ca. 1.50-favorit på att få lyfta bucklan och vann med 1-0 efter mål av Coman. Liknande odds på BM att gå vidare nu och alltså runt 2.50 på PSG. En viss Neymar bör kunna vara tillbaka från sitt skadeuppehåll och då känns denna duell betydligt jämnare än vad oddsen säger.