AnteckningsBlocken: Watford

AnteckningsBlocken: Watford

Slutplacering: 19 – Watford

Kanske anses “tråkigt” att tippa två nykomlingar i botten, men jag håller inte riktigt med om de hyllningar som Watford får av många självutnämnda experter runt omkring i stugorna. Xisco lyfts fram som en drömcoach från folk som inte såg en enda Championship-match ifjol och försvarsspelet liknas nästan med Chelsea under Tuchel föregående säsong. Nåja, absolut var defensiven solid, men jag tycker den lyfts lite väl högt upp. Samtidigt blir det nog just stabiliteten och trupp-bredden som fäller avgörandet mot Norwich och kan bli det som räddar Watford i vad jag tror blir en rörig bottenstrid. Till sist landar jag dock i att Watford gör kanariefåglarna sällskap bort från finrummet.

Transferfönster – Watford säsongen 2021/22

AnteckningsBlocken: Watford

Med Emanuel Dennis, Joshua King och Ashley Fletcher in från Brugge, Everton respektive Middlesbrough så besitter Watford kanske den bredaste anfallsuppsättningen med inte mindre än tio stycken renodlade forwards. Åtminstone bredast i benämningen antalet spelare, kvaliteten är diskutabel. King var ju synnerligen iskall för Everton under fjolårssäsongen, men den höga potentialen finns där likväl om det klickar. De två sistnämnda anfallarna inkom utan övergångssumma och det gjorde även Danny Rose från Tottenham. Slutligen får man även in de central mittfältarna Imrãn Louza från Nantes och Peter Etebo från Stoke (där bägge helst spelar i rollen som nummer 8). 

Dawson och Wilmot har försvunnit på mittsbacksfronten, men det är inget som påverkar dem nämnvärt. 

william hill logo blue

Free bet
500 SEK

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Truppen – Målvakter

Youtube-kändisen Ben Foster tappade platsen som förstemålvakt mot slutet av säsongen när den 11 år yngre österrikaren Daniel Bachmann växlade upp. Watford radade upp nollor och just försvarsspelet var starkt bidragande till uppflyttningen. Bakom jagar svensk-talangen Pontus Dahlberg. 

Truppen – Försvarare

AnteckningsBlocken: Watford

Den gängliga chilenaren Sierralta kompletterar Troost-Ekong i mittbackslåset och med Rose in från Spurs får man även en meriterad vänsterback medan Kiko är bofast på högerbacksplatsen. Masina gjorde det jättebra ifjol som vänsterback, men jag tyckte han blandade och gav väldigt mycket säsongen innan i Premier League och är väl inte hans största fan. Watford gick från en trebackslinje under Ibic till fyra försvarare under Xisco, men trots den låga andelen insläppta mål är jag inte riktigt lika såld som gemene man på att man står sig i Premier League.

Truppen – Mittfältare

Chalobah, Hughes och/eller Cleverley kan tyckas vara ett rätt osexigt innermitfält, men Premier League-rutinen de besitter är nog så viktig för att hålla sig kvar. Blev faktiskt rätt imponerad av Hughes som städade bra som den mer defensiva mittfältaren i den offensivt vridna mittfältstriangeln. Louza värvades också in och lär ta en startplats, där även Gosling och Etebo breddar.

Zinckerhagel – han som öste in poäng i norska Eliteserien för något år sedan – värvades som ytter men nyttjades mest som någon slags innnermitfältare, vilket inte riktigt lyfte. Kreativitet finns iallfall även i form av Sarr, som frodades när Xisco bytte 4-4-2 till 4-3-3 (blir dock mer 4-1-4-1 i själva spelet), vilket gav Sarr en mer framskjuten roll. Det blev 8+2 på 15 matcher under Xisco efter den formationsväxlingen. Vi vet att King kan ta en vänsterytterposition om så önskas, och här finns även Ken Sema.

Truppen – Anfallare

Watford besitter som sagt en väldigt bred anfallsuppsättning. Klubblegenden Troy Deeney har varit med länge och styrde i princip hela omklädningsrummet fram till och med under Ibic, men har tappat en del senaste säsongerna och det finns bättre förmågor att ställa på banan. João Pedro och tidigare utlånade Cucho Fernandez förutspås ljus framtid bägge två, där även nyförvärvet Emmanuel Dennis blott fyllt 23 år. Gray skapade enormt mycket chanser i vanlig ordning ifjol, men brände nästan lika många också. Många har potentialen, men saknas en tydligt utpräglad anfallare som kliver in och blir bofast med 12-14 mål på kontot. Tar någon steget eller blir det roteringsfest?

Truppen – Tränare

AnteckningsBlocken: Watford

Xisco ska absolut ha all cred för det facit han visade upp i Watford sedan han anlände i december, men jag tycker likväl han har mycket att bevisa innan visar att han håller på den högsta nivån. Watfords ägare är heller inte direkt kända för att ge tränare mycket tid så vill det sig illa inledningsvis så kan han bli en av de första tränarna att få lämna under säsongen. 

Truppen – Totalt

AnteckningsBlocken: Watford

En bred trupp med en kombination av flertalet namnkunniga och erfarna spelare tillsammans med några semi-kreativa framtidsmän. Räcker det? Det blir tajt, tror jag. Watford hade en oerhört stark avslutande streak resultatmässigt, men rent spelmässigt blev jag inte lika övertygad. Det krävs att man får igång offensiven för att stanna kvar. Blir intressant att se huruvida man fortsätter med sin offensivt vridna innermittfältstriangel och den höga pressen som skördade framgångar föregående säsong. Det är lätt att bli övermodiga..

Det ska även tilläggas att jag håller detta lag snarlikt i ranking med den klubb som kommer imorgon.

Mitt speltips på Watford säsongen 2021/22

Hittar inget intressant speltips för närvarande. Utbudet växer dock snabbt så kan komma något senare

unibet odds & casino logo

100% upp till
100 SEK

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Bästa fantasyrådet till Watford säsongen 2021/22

Finns egentligen tre vägar att gå här enligt mig. Fortsätter man med 4-3-3-uppställningen visar Sarr (6.0m) upp fina siffror och han tog nyligen en straff i en träningsmatch. Tidigare tog Deeney dem, men han lär inte starta alltför många matcher i detta Watford som vunnit 18 straffar de senaste två säsongerna. Bör dock sägas att nyförvärvet Louza är en duktig straffskytt med och kan mycket väl få chansen från elva mater. Sarr visade ju iallafall för två säsonger sedan att han kan stå sig mot de allra bästa lagen (läs: Liverpool) och kan bli ett bra alternativ. Frågetecknet är främst kring Watfords anfallsspel, där risken finns att man blir lite trubbiga. 

I defensiven är kombinationen Bachmann+Foster för 8.5m en rimlig “set-and-forget”-duo längst bak. Om Joshua King hittar rätt på försäsongen är 5.5m också ett kap, men där vill man vänta och se lite mer. 

AnteckningsBlocken: Watford