AnteckningsBlocken: Norwich

AnteckningsBlocken: Norwich

Slutplacering: 20 – Norwich

Norwich inledde säsongen 2019/20 i Premier League på ett synnerligen underhållande vis, men halkade till slut väldigt långt efter. Nu har man studsat tillbaka direkt efter att ha vunnit Championship, men trots ett stabilare försvarsspel denna gång tror jag det blir respass igen.

Transferfönster – Norwich säsongen 2021/22

Säljer stjärnskottet Buendía till Aston Villa och försöker ersätta honom med Kosovo-landslagsmannen Rashica, närmast från Werder Bremen. Argentinaren Buendía var lagets, enligt mig, i särklass bästa spelare ifjol och var direkt inblandad i över 41% av målen. Blev föga förvånande utsedd till säsongens spelare i ligan och kommer bli ett enormt tapp här. Dessutom ser man ut att tappa ack så viktiga Oliver Skipp som befann sig i klubben på lån från Tottenham. Engelsmannen gjorde förvisso inget spektakulärt men var helt essential i den långsamma speluppbyggnaden som Norwich nyttjade. Får förvisso in Gilmour här från Chelsea som kan ta samma roll, men det är stora skor att fylla. 

”Argentinaren Buendía var lagets, enligt mig, i särklass bästa spelare ifjol och var direkt inblandad i över 41% av målen.”

Utöver Rashica respektive Gilmour som ersättare breddas även truppen med Gibson (Burnley), Giannoulis (PAOK), Lees Melou (Nice) och Gunn (Southampton). Fransmannen Melou nätade i mötet mot Lincoln häromdagen med en fin högerskruv, men generellt ett lite för svagt fönster för Norwich. Tappar även rutin i och med att de släpper Tettey och Vrancic. Hade enligt mig behövt fått in spelare som Ajer och Berghuis (men bägge missades). 

william hill logo blue

Free bet
500 SEK

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Truppen – Målvakter

Krul fortsatt förstaspade men trots kontrakt till 2024 så börjar han komma upp i åren, så 25-årige Gunn kan nog ta över på sikt. Holländaren hade iallafall en fin säsong i fjol och det är ett godkänt målvaktspar för en nykomling att besitta. 

Truppen – Försvarare

Gibson och Hanley bildar ett rutinerat men relativt slött mittbackspar. Aarons är en spännande och modernt skolad ytterback, men totalt sett sprakar det inte om defensiven på pappret. När Norwich nu inte längre får rulla av matcher kommer man få problem. Har man tänkt starta Placheta som vänsterback säger jag redan nu grattis till alla högeryttrar.

Truppen – Mittfältare

Tettey spelade förvisso inte alltför många matcher men var lagkaptenen och fadersfiguren i truppen. Skipp slog över 2500 passningar och var vital precis framför backlinjen. Bägge dessa borta nu. Lägg till att McLean varit skadad under sommaren och det defensiva mittfältet ser något sargat ut. Vill man ha Gilmour här eller i rollen som nummer 8?

På offensiva mittfältet är Cantwell fin, men tvivlar lite på Rashica (som dessutom “had a tough summer” enligt Farke) och för dålig koll på Lees Melou för att uttala mig där. Behöver förstärka.

Truppen – Anfallare

Pukki visade klass med 26 ytterligare ligamål ifjol, men bakom honom är varken Hugill eller Idah några monster.

Truppen – Tränare

Tycker Farke kan liknas lite med Burnleys Dyche, där han tog upp klubben till finrummet men åkte ned direkt, för att sedan vinna ligan året efter. Bägge dessa har även lett laget under en längre period och får ut lite mer från materialet än man kan förvänta sig. Dock en bit upp fortsatt till toppen och blev duktigt utmanövrerade av flera lag under senaste Premier League-sejouren. 

Truppen – Totalt

Såg väldigt samspelta ut ifjol, men truppen man besitter i dagsläget är helt enkelt för dålig. Ett tufft spelschema inledningsvis underlättar inte heller. Spelfilosofin man nyttjade ifjol kommer man inte ges utrymme till här och jag tror Buendías tapp blir ödesdigert. Med det sagt tror jag inte att man blir avhängda som sist, utan det blir nog tajt i botten.

Mitt speltips på Norwich säsongen 2021/22

Brentford/Watford vs Norwich @ 1.80/1.90 hos Unibet eller Norwich att åka ut @ 1.95 hos Coolbet är det som lockar mest, men tar inget av dem i dagsläget. 

unibet odds & casino logo

100% upp till
100 SEK

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Bästa fantasyrådet till Norwich säsongen 2021/22

Oerhört svårt inledande schema som sagt. Jag vet att en del gillar Gilmour för 4.5m, men likt Bissouma ifjol så kommer du inte få någon offensiv output, utan endast dina 90 minuter. Det finns enligt mig egentligen inga vettiga assets överhuvudtaget. Avstå! 

AnteckningsBlocken: Norwich