AnteckningsBlocken: Newcastle

AnteckningsBlocken: Newcastle

Slutplacering: 16 – Newcastle

Jag hade en stark tro på att Newcastle skulle åka ur inför säsongen 2019/20 och att Bruce skulle få sparken under säsongen, men nu står vi här två år senare och Magpies såväl som Bruce är fortfarande kvar i det engelska finrummet. Callum Wilson var ett välbehövligt tillskott och det blev ännu en gång tydligt hur viktig en frisk ASM är för denna klubb. Dessa båda, i kombination med att man nog har chanser att landa Willock och/eller Tuanzebe löser nog den i år igen, men det blir inte utan en ordentlig nedflyttningstrid

Transferfönster – Newcastle säsongen 2021/22

AnteckningsBlocken: Newcastle

Seriens kanske tråkigaste lag med säsongens kanske tråkigaste transferfönster så här långt. Carroll och Atsu har inte fått förlängt kontrakt, medan Lejune och Muto återvänder från sina lån i Spanien. Muto sitter för övrigt på över 60k euro i veckan så han vill man nog försöka sälja. 

Det är dock föga förvånande att man inte gjort något spektakulärt ännu givet den ägarsituation som pågår. Det ryktas dock om Willock, Tuanzebe, Armstrong m.fl. och jag tror man får in åtminstone någon spelare.

pinnacle logo odds

Högst odds!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Truppen – Målvakter

AnteckningsBlocken: Newcastle

Trots Dubravkas enorma fadäs i EM tidigare i sommar har han kontinuerligt haft en väldigt hög lägstanivå i Newcastle och räddat kvar dem i flera matcher. När han var skadad ifjol kom Darlow in och gjorde det överraskande bra även om engelsmannen är fortfarande en bra bit från världstoppen. Dessutom finns 24-årige Woodman, som spenderat två säsonger på lån i Swansea och gjort det väldigt bra. 

Darlow eller Woodman behöver iallafall fortsätta prestera inledningsvis då Dubravka opererade foten häromveckan och med största sannolikhet missar premiären mot West Ham United. 

Truppen – Försvarare

AnteckningsBlocken: Newcastle

Vi lär fortsatt få se en fembackslinje med Ritchie och Murphy/Lewis på kanterna. Lewis var ju spännande i Norwich, men fullkomligt värdelös ifjol, så jag hoppas han kan höja sig en nivå denna säsong. Mittbacksfronten är väl stabil och erfaren med Lascelles, Schär, Clark och Fernandez – men likväl inte den roligaste. 

Truppen – Mittfältare

AnteckningsBlocken: Newcastle

Utan Willock och räknat med ASM som anfallare är detta inte en alltför rolig historia. Ja, Fraser är fortfarande magisk i sina allra bästa stunder men likväl väldigt ojämn och irrationell. Almirón var fin under sommarens Copa America men blommar aldrig riktigt ut känns det som. Bättre än Fraser dock absolut. Shelvey är en legend och gjorde på något sätt en monster-säsong ifjol men på pappret inte alltför konkurrenskraftig. Hade gärna sett någon form av tillskott här. Willock lyfte det flera dimensioner på kort tid ifjol. 

Truppen – Anfallare

AnteckningsBlocken: Newcastle

Callum Wilson och ASM är två spelare som gått in i alla lag på nedre halvan av Premier League och gjorde det bra ifjol. Stark 3:a. 

Truppen – Tränare

AnteckningsBlocken: Newcastle

Trots en relativt gedigen meritlista är det enligt mig en av seriens sämsta tränare. Newcastle tog för övrigt in en Graeme Jones som assisterande tränare halvvägs in på säsongen, vilket som jag förstår det fick ansvar för det offensiva spelet. Det tillskottet gav iallafall resultat på det underliggande siffrorna som förbättrades. 

Truppen – Totalt

AnteckningsBlocken: Newcastle

Även om Bruce så glatt förklarade kring januari-skiftet hur Newcastle ska höja hela laget 20m upp i banan och inte spela enbart kontringsorienterad fotboll så har man ett lag skräddarsytt för just detta. Det räcker för nytt kontrakt, men det är räknat på att man förstärker truppen åtminstone lite nu under de sista veckorna. 

Mitt speltips på Newcastle säsongen 2021/22

Inget kul för närvarande. Relativt snart bör lag- och spelarlinor komma ut dock..

unibet odds & casino logo

100% upp till
100 SEK

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Bästa fantasyrådet till Newcastle säsongen 2021/22

Vänta ut Dubravkas fotbekymmer innan du tar ställning där. Wilson (7.5m) tar straffar för Newcastle, sköt så mycket som 44 skott innanför straffområdet och har ändå en del dugliga passningsfötter bakom sig. Det är ingen spelare som går in i mitt lag, men absolut ett hyfsat val. Fint avslut i en typisk Newcastle-kontring (sorry Bruce!) häromdagen mot Doncaster. 

AnteckningsBlocken: Newcastle