AnteckningsBlocken: Crystal Palace

AnteckningsBlocken: Crystal Palace

Slutplacering: 17 – Crystal Palace

Palace gör en generationsväxling som saknar motstycke när halva truppen, inklusive klubblegendaren tillika tränaren Roy Hodgson och en rad seniora startspelare, försvinner. Istället värvas flera spännande talanger in på långa kontrakt och klubben andas ungdomlig optimism. Att få ihop lagbygget på kort tid är däremot inte helt enkelt och jag är inte alls övertygad om att Vieira är rätt man för jobbet. Det räcker till nytt kontrakt, men det blir på håret.

Transferfönster – Crystal Palace säsongen 2021/22

AnteckningsBlocken: Crystal Palace

En mycket intressant värvning är Olise som värvas för ynka €9.3m från Reading, vilket är en av de bästa affärer jag sett hittills under transferfönstret

Palace skeppar alltså bort så mycket som elva seniora spelare, varav flera stycken utgjort ryggraden under Hodgsons regim. Cahill, Clyne, Townsend, Dann, McCarthy och van Aanholt är några av de namn som man stänger dörren förr, där samtliga alltså lämnar gratis i takt med att deras kontrakt går ut. Samtidigt öppnas det upp en hel del löneutrymme, vilket bäddat för en del av de transfers som Palace genomfört. 

En mycket intressant värvning är Olise som värvas för ynka €9.3m från Reading, vilket är en av de bästa affärer jag sett hittills under transferfönstret.Trots att återkommande rapporteras ha attitydproblem gjorde 19-åringen stordåd i Championship och besitter såväl tekniska kvaliteter och spelsinne värda det dubbla värdet. Blir han för lik Eze och Zaha i offensiven dock? 

Klart är också att man får in skickliga mittbackarna Guehi och Andersen och det ryktas friskt att man rycker i en rad andra spelare (bl a Kabak och Gallagher). Affärerna tycks löpa på i rasande tempo och det är kloka värvningar som gjorts hittills. Höga betyg trots riskartat. 

pinnacle logo odds

Högst odds!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Truppen – Målvakter

AnteckningsBlocken: Crystal Palace

Guaita är en av ligans mer underskattade målvakter och jag hoppas för Palace skull att Vieira låter honom fortsätta framför Butland trots sin passion för yngre förmågor. 

Truppen – Försvarare

AnteckningsBlocken: Crystal Palace

Kontraster där det är två starka värvningar i form av Andersen, som jag tyckte imponerade för Fulham trots nedflyttning, och Guehi samtidigt som hela ryggraden under Hodgson nästan är borta. Mitchell är spännande på vänsterbacksplatsen medan högerbacksfronten känns rätt avslagen (varken Ward eller Kelly håller knappt PL-klass). Får man också in Kabak (ja, det är en bra truppvärvning till det priset han ryktas för trots att han gjorde en del bedrövliga insatser för Liverpool) och får dem samspelta kan det bli en intressant defensiv. 

Truppen – Mittfältare

AnteckningsBlocken: Crystal Palace

Intrycket av en oklar defensiv förstärks av att bägge sittande mittfältarna (om nu Palace fortsätter spela så, Vieira har haft en förkärlek till 4-3-3 och på Kelly lät det som man skulle inleda så) gått ned sig rejält. Jag tyckte både Milivojevic och Riedewald var direkt usla delar av förra säsongen och bakom dessa finns egentligen ingen förutom en skadad och 33-årig James MacArthur. Här vore Gallagher, som det ryktas om, en klockren värvning. 

Framåt ser det betydligt trevligare ut med Olise, Zaha och Eze. Den sistnämnda är dock skadad och kommer missa en hel del under inledningen av säsongen – vilket kan bli kostsamt. 

Truppen – Anfallare

Då jag räknar in Zaha under föregående rubrik så är vi kvar med Benteke, Mateta och Ayew i denna kolumn. Hur absurt det än låter var ju Benteke riktigt bra föregående säsong och kan han hålla i det denna så ska han ta startplatsen. 

Truppen – Tränare

AnteckningsBlocken: Crystal Palace

Det går tyvärr att dra lite för många paralleller mellan Nice fjolårssäsong och Palace här. Vieira hade förvisso då redan fått två “övergångsår” men även då slog klubben på stora investeringstrumman, där man spenderat över 80 miljoner euro på 1.5 säsonger (tredje mest i Ligue 1). Utgången? Ett lag som var allt annat än samspel, ett ständigt skifte av formation och oklar spelfilosofi bäddade för att Vieira fick sparken. Han misslyckades även tidigare säsonger med att utveckla några av Nices stora talanger, en verksamhet som hanterats fenomenalt av Favre och Puel. Jag blir gärna motbevisad denna gång, men för mig är detta inte rätt man att leda skeppet. 

Truppen – Totalt

AnteckningsBlocken: Crystal Palace

Jag trodde personligen att Palace skulle åka ur föregående säsong och med facit i hand var det inte alltför långt bort sett till hur man spelade. Nu tappar man Hodgson, och jag hyser som sagt inte alltför stor tilltro till Vieira. Med det sagt är det vassa värvningar och det kan falla ut väl ändå. 

Mitt speltips på Crystal Palace säsongen 2021/22

Inget attraktivt för tillfället.

unibet odds & casino logo

100% upp till
100 SEK

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Bästa fantasyrådet till Crystal Palace säsongen 2021/22

Relativt tufft inledande spelschema för London-klubben. Zaha tog straff häromdagen och sett väldigt pigg ut på försäsongen och är absolut inte helt dumt för 7 miljoner. Jag imponeras dock mer av Mitchell för 4.5m. Vieira har hittills pushat upp honom högre i banan än under Hodgson och han är given i elvan med PVA out. Även Olise för 5.5m och Guaita för 4.5 är på wait-and-see-listan (behöver se hur Palace försvarsspel tar sig och hur Olise kan hantera ytterligare en nivå upp). 

AnteckningsBlocken: Crystal Palace