AnteckningsBlocken: Burnley

AnteckningsBlocken: Burnley

Slutplacering: 18 – Burnley

Jag har verkligen vänt och vridit på denna placering flera gånger denna helgen. Initialt var det Crystal Palace, men efter dessa ytterligare värvningar (även om vi vet mycket väl hur svårt det kan vara att få ihop ett lag) tar jag till slut en annan väg. Burnley har sedan Championship-vinsten säsongen 2015/16 gjort livet svårt för några av de allra skickligaste tränarna och lagen med sitt okonventionella och kompakta låga försvarsspel. Få lag har en så inpräntad 4-4-2-formation (även om man Wood ofta utgår högre än Wydra/Barnes/Rodriguez) och det har funkat – hittills. Truppen åldras dock vidare (överlägset högst i Premier league med 29.4 år) och nästan inga kreativt lagda spelare vill ansluta och ungdomsverksamheten lyckas inte producera heller. Här når man vägs ände. 

Transferfönster – Burnley säsongen 2021/22

AnteckningsBlocken: Burnley

“I’m used to working like that, so we will see what the market brings. We are not very often in a position where we get first draft picks because the money goes too high.” 

Sean Dyche kan ännu en gång varken locka med en attraktiv klubb eller stor plånbok, utan behöver återigen trolla med knäna för att få ihop en Premier League-kapabel trupp. In värvades Collins från Stoke för €14m, vilket i mina ögon nog är lite i överkant men han är nog på sikt en stabil Premier League-spelare. Man tappar ungefär samtidigt den mer rutinerade Ben Gibson till Norwich. Ingen av dessa spelar någon större roll när mittbackslåset redan är tvärgivet. Detsamma gäller för Hennessey som också ansluter. 

Det ryktas dessutom snarare mer åt att lagets enda kreativa spelare McNeil är påväg bort än att någon är på väg in..

william hill logo blue

Free bet
500 SEK

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Truppen – Målvakter

AnteckningsBlocken: Burnley

Även om jag tycker Pope får ta emot lite väl mycket hyllningar, är det likväl svårt att ta ifrån honom allt för mycket. Nu får han dessutom lite bättre back-up, vilket möjligen kan behövas efter hans knäoperation tidigare i år (även om han nu är tillbaka igen).

Truppen – Försvarare

AnteckningsBlocken: Burnley

Man kan hävda att det snarare handlar om ett väldrillat kollektiv än ett starkt lag på pappret, men samtidigt är Tarkowski och Mee oerhört skickliga och kompletterar varandra fantastiskt bra. Lowton hade en fin säsong ifjol, men överpresterade samtidigt lite. Vänsterbacksplatsen behöver förstärkas och det är ingen förvåning att se att Burnley släppte till mest chanser av alla lag från vänsterkanten. 

Truppen – Mittfältare

AnteckningsBlocken: Burnley

Westwood fortsätter att bevisa att han har en intelligent fotbollshjärna, men utöver honom och en yvig McNeil (som dock inte riktigt når den nivån man tycker han har kapacitet till) finns det inte mycket att hänga i granen. Jack Cork var direkt dåligt när han spelade och även om Brownhill är väldigt nyttig i sin förmåga att läsa spelet och vinna boll är det inte någon världsklassmittfältare. 

Truppen – Anfallare

Chris Wood med en säsong av dubbelsiffrigt antal mål, men bakom honom gick det tyngre. Barnes, Vydra och Rodriguez delade flitigt på minuter efter skadebekymmer och svag form så det är upp till bevis vem som tar den andra anfallsplatsen. Just Wood är för övrigt och spelar OS med Nya Zeeland (hunnit göra två mål i skrivande stund), vilket gör att han troligen kan missa inledningen av säsongen. 

Truppen – Tränare

AnteckningsBlocken: Burnley

Dyche är å ena sidan den längst sittande tränaren i Premier League och får en medioker trupp att kontinuerligt överprestera, men man kan samtidigt å andra sidan fråga hur många äss i rockärmen han faktiskt har. Hade han kunnat göra stordåd för en storklubb? Det blir en fråga i vad som definierar en bra tränare, men jag landar till slut i att han får 3.5 stjärnor.

Truppen – Totalt

AnteckningsBlocken: Burnley

Till slut kommer även verkligheten ikapp och även om Burnley har förtjänat att stanna kvar enligt mig så är det nytt kontrakt som man får rikta in sig på, ingen häftig mittenplacering. Det är ju ett jäkla bottenträsk men i skrivande stund tror jag att Burnleys saga är över.

Vi fick se ett litet skifte i mitten av säsong när Burnley pressade lite högre och spelade lite mer offensiv fotboll, vilket gav resultat. Ska bli intressant att se huruvida man fortsätter med det eller inte. 

Mitt speltips på Burnley säsongen 2021/22

Om Palace får in även Gallagher och/eller Kabak utöver dagens värvning av Andersen och oddsen fortsätter se ut som de gör på nedflyttningsmarknaden är 3.50 absolut lite i överkant på att Burnley åker ur.

unibet odds & casino logo

100% upp till
100 SEK

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Bästa fantasyrådet till Burnley säsongen 2021/22

Jag tänker inte investera i fd skadad Pope för 5.5m och prislappen för Wood är väl heller inte alltför attraktiv, speciellt inte när han möjligen missar inledningen av säsongen. Tarkowskis prissänkning i kombination med att snitta över 0.1 xG+xA per 90 minuter gör honom däremot till ett OK, men inte mer än så, val. Det finns likväl en del argument för Lowtons höga offensiva position för ytterligare 0.5m mindre. Sammantaget inget speciellt att rekommendera. 

AnteckningsBlocken: Burnley