AnteckningsBlocken: Brentford

AnteckningsBlocken: Brentford

Slutplacering: 15 – Brentford

En 15:e placering är väl egentligen lite tilltaget, men om det är någon av nykomlingarna jag anser verkligen har potentialen att nå en lite högre placering är det Brentford. Sett till hur väl Watkins klarade steget från Brentford till Premier League har jag inga problem med att se Ivan Toney göra samma steg denna säsong. Lägg till att Brentford var spelmässigt det bästa laget ifjol i Championship, har ett oerhört vasst datadriven (haft samarbeten med exempelvis Statsbomb ett tag tillbaka) rekrytering och en vass tränare med många äss i rockärmen (bara tre spelare spelade 40+ matcher ifjol) så finns absolut möjligheten. 

Transferfönster – Brentford säsongen 2021/22

AnteckningsBlocken: Brentford

Brentford värvade för någon vecka sedan in Ajeti från Celtic, vilket bildar ett starkt (för en nykomling åtminstone) mittbackslås tillsammans med Pontus Jansson. Inte speciellt förvånad att Brentford vill ta in en väldigt bolltrygg och passningsskicklig mittback sett till sättet de spelar på. Dessutom har de tagit in den centrala mittfältaren Frank Onyeka. 

I övrigt finns inte mycket att rapportera om mer än att man tappar Dalsgaard tillbaka till Danmark och genomför ett par lånetransfers. VI har dock sett nykomlingar slå på stora trumman (Fulham exempelvis) under transferfönster förr och inte lyckas få ihop lagbygget, så det behöver nödvändigtvis inte vara alltför dåligt. En ytterback hade inte varit helt fel att få in dock.. 

bet365 white yellow logo

100% upp till
1.250 SEK

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Regler & Villkor gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Regler & Villkor gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Truppen – Målvakter

AnteckningsBlocken: Brentford

Förstemålvakten Raya är fostrad i Blackburn men tog steget till Brentford 2019. Efter skadebekymmer och transferrykten förra sommaren var det inte helt givet att han skulle stå, men det gjorde det utmärkt. Är han redo för Premier League efter tre Championship-säsonger som förstemålvakt? Osäker och bakom honom finns egentligen ingen.. Viktigt att han inte går sönder. 

Truppen – Försvarare

AnteckningsBlocken: Brentford

Ponne, Ajer och Pinnock bildar en stark mittbacksuppsättning och på vänstersidan har vi vindsnabbe Rico Henry. Engelsmannen Henry var skadad ifjol vilket var anledningen till att man gick över till 3-5-2 istället för 4-3-3, men är tillbaka på banan nu. Han är en modernt skolad (skulle varit med i U20-VM för England 2018 men blev skadad) och energi-fylld ytterback. På andra sidan däremot är det klenare i och med att Dalsgaard lämnat och man har väl egentligen bara Rasmussen som rimligt alternativ. Det drar ned betyget lite. 

Truppen – Mittfältare

AnteckningsBlocken: Brentford

Även om Mbeumo spelade ett par matcher som anfallare bredvid Toney så bör han räknas in som mittfältare (skolad som winger) och det är en riktigt duktig spelare. 8+10 blev facit ifjol och mycket i offensiv väg tog vägen förbi hans fötter. På andra sidan finns både Canós och Ghoddos, där den sistnämnda även kan spela lite längre ned i banan. På centrala mittfältet hittas annars danske Christian Norgaard och tyske Vitaly Janelt (fostrad i Leipzig). Nyförvärvet Onyeka kan absolut också ta en plats. 

Truppen – Anfallare

AnteckningsBlocken: Brentford

Ivan Toney var näst intill ostoppbar ifjol när han vann skytteligan på 31 mål och dessutom gjorde 10 stycken assist. Utöver en väldigt känslig högerfot och intelligent rörelsemönster är han, trots sin rätt korta längd, rätt farlig på huvudet och gjorde sex av sina mål därifrån ifjol. Bakom honom finns finländaren Forss och turken Dervisoglu, som bägge är födda kring milleniumskiftet men var med i sina nationers respektive trupper i EM-slutspelet. Mycket ansvar på Toney här för att Brentford ska lyckas. 

Truppen – Tränare

AnteckningsBlocken: Brentford

Måhända rätt ung och lite oerfaren för att få såhär höga betyg, men jag tycker verkligen Thomas Frank är en väldigt spännande tränare. Sedan han tog över från Dean Smith 2018 har han förvandlat Brentford till ett riktigt slagkraftigt lag. Man spelar en tempofylld och intensiv fotboll som involverar både hög press och stort bollinnehav. Spelarna har väldigt flexibla positioner och för den oinvigde kan det nog se lite “rörigt” ut, men det är också grunden till speluppbyggnaden. Således var Ajer en given värvning med tanke på hans skickliga spel längs backen. 

Truppen – Totalt

AnteckningsBlocken: Brentford

Jag tycker Brentford ska ses som starkast av nykomlingarna, även om Watford besitter en annan stabilitet än de förstnämnda. Med Canos, Mbeumo och Toney framåt tillsammans med ett väldigt samspelt och starkt grundspel ska man kunna störa många storlag. 

Mitt speltips på Brentford säsongen 2021/22

Brentford Ö36.5 poäng @1.775 på Pinnacle rekommenderas starkt!

pinnacle logo odds

Högst odds!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Bästa fantasyrådet till Brentford säsongen 2021/22

Toney (6.5m) är givetvis väldigt intressant trots sitt höga ägandeskap, där jag som sagt inte ser någon anledning varför han ska kunna upprepa Watkins bedrift från ifjol. Utöver det är Mbeumo (5.5m) spännande OM de spelar en 4-3-3-formation. När de spelade 3-4-1-2/3-5-2 så (ja, oavsett vad det står på laguppställningen i efterhand) ibland spela i någon form av mer tillbakadragen ytterbacksroll. Förmodligen behöver han inte göra det nu, men det är värt att hålla koll på hans position. Rico Henry (4.5m) är bästa tillgången på försvarssidan enligt mig. 

AnteckningsBlocken: Brentford